Strona 7 z 17 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 167

Wątek: Stop bykom w internecie

Bywalec
    Miasto
    Pomorze

Smile stop bykom w interniecie

Ja tesz jestem za, tszeba w koncó coź z tym srobić i tyh wszydkich analfabetuw wywalic z foróm i wogule z sieci.
    To forum jest beznadziejne

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon

A i tak wszyscy ci "postępowi" zdziwią się, jak zaczną wysyłać CV/LM Chyba że je oczywiście przedtem sprawdzą w Wordzie, albo dadzą do napisania komuś normalnemu... No ale to jest już kwestia szacunku dla różnych rozmówców
    a dlaczego zakładasz, że osoba pisząca "inaczej" na grupach dyskusyjnych i w internecie, nie potrafi pisac normalnie?

może moje podejście jest złe, ale ja swój udział w forach dyskusyjnych traktuję na luzie i pisze tak jakbym nigdy nie napisał w oficjalnym piśmie czy emilu... ale to w żadnym wypadku nie jest spowodowane brakiem szacunku do osób, które to czytają...

p.s. tak, żeby było jasne, ja nie jestem ZA błędami ortograficznymi w postach, robionymi nieświadomie (lub z lenistwa bo komuś się nie chciało sprawdzić) przez piszących, ale nie przeszkadza mi świadome naginanie pisowni.

p.s.2. apropos "dz1wnych zn@czk0w" to gdzieś ostantio przeczytałem ze w GB w ten sposób wysyłane są dzieła literackie semesami ;-)
    S45 user

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sail0r
    p.s.2. apropos "dz1wnych zn@czk0w" to gdzieś ostantio przeczytałem ze w GB w ten sposób wysyłane są dzieła literackie semesami ;-)
    To są to bardzo krótkie dzieła literackie... ale i Angole są dość leniwi prawda? Zresztą u mnie teraz pada deszcz i nie napiszę więcej bo mam lenia, oni mają tak 3/4 roku

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sail0r
    może moje podejście jest złe, ale ja swój udział w forach dyskusyjnych traktuję na luzie i pisze tak jakbym nigdy nie napisał w oficjalnym piśmie czy emilu... ale to w żadnym wypadku nie jest spowodowane brakiem szacunku do osób, które to czytają...
    Akurat Twój sposób pisania nie jest dla mnie jakiś specjalnie obraźliwy :-), a przynajmniej nie zwraca uwagi. Błędów raczej nie robisz, używasz znaków przestankowych, małe litery da się jakoś przeżyć ;-) To naprawdę nie rozchodzi się o takich jak Ty...

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Ojej... prawda jest taka, że jak ktoś będzie chciał pisać po swojemu,to takim gadaniem (pisaniem) na niego się nie wpłynie.
    W ten sposób się do niczego nie dojdzie, więc może trzeba by było zakończyć tą rozmowę
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxdanish
    Ojej... prawda jest taka, że jak ktoś będzie chciał pisać po swojemu,to takim gadaniem (pisaniem) na niego się nie wpłynie.
    jak nie? Wystarczy odpowiednia zmiana regulaminu zakazujaca "dz1wnych zn@czk0w" "czy tesh innej tfurczosci" i po sprawie.
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 22-11-2005 o 15:01

Miasto
    Rumia

Domyślnie

I co wtedy?
    Dasz człowiekowi bana (tzn. mod da ) i typ załozy sobie kolejne konto, i kolejne, i tak w kółko...
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ban na IP
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Ban na IP
    I myślisz że się tego nie da obejść?

Coś już napisał Awatar Eddie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Fajnie, w końcu gdzieś trafił się temat, który obrabiałem swego czasu tak samo uporczywie, jak bezskutecznie. Okazało się, że ludzie piszący na forach czy listach dyskusyjnych mają w poważaniu ortografię, składnię, nawet zwykły szacunek do języka ojczystego. Dla przykładu więc napisałem kiedyś wiadomość w języku nowonetpolskim:
    Byuo to cosh w tym stylu, jakee pshedstaveeu jeden z kolegoov tootaj. Tsheba pshyznatsch, she koshtovauo mnee'e trohę wysheeuku sklecenee'e keelkoo zdań w takeem językoo. A to, co v tei hveelee peeshę, to ee tak peekoosh w poroovnanioo z tym, co vtedy udauo mee she wytvożytch.

Jeśli chodzi o samą akcję, miał rację ten, kto napisał, że to walka z wiatrakami. Można, a nawet trzeba jednak próbować, choćby po to, żeby przynajmniej do nielicznych dotarło.

Strona 7 z 17 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów