Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 167

Wątek: Stop bykom w internecie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Porównywanie czytania onet.pl do czytania książek jest nietrafione. Onet.pl ma poziom tabloidu, w którym występują proste formy stylistyczne, mające naprowadzić czytelnika na jedyną słuszną drogę. Książki to znacznie bardziej skomplikowane dzieła, a ich zakres interpretacyjny może być nieograniczony.

Druga sprawa:
    W ramach ćwiczenia i poznawania własnych możliwości językowych proponuję test. Ostatnio (5 lat?) zadomowiło się w polszczyźnie kwitowanie wypowiedzi rozmówców słowem-kluczem "dokładnie". Proponuję - tak dla testu - zastanowić się jakie wyrazy lub wyrażenia bliskoznaczne mogą stanowić doskonały zamiennik nieszczęsnego "dokładnie". Jak dojdziecie do 8-10 sztuk proponuję ocenę 5 (6 dla młodszych widzów ), 5-8 ocenę 4, 3-4 ocenę 3, 1-2 ocenę niedostateczną
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 22-11-2005 o 23:13

Początki nałogu Awatar Krakers
    Miasto
    Bartoszyce

Domyślnie

Panowie nierobcie zatwardzenia , gadacie jak jakies panienki i zamiast zastanawiac sie nad bledami ortograficznymi zastanowcie sie jakie robicie bledy fotograficzne , pewnie na poziomie przeczkolaka. Wartosc czlowieka oceniam na podstawie nie jak pisze ale co pisze i daleko bylbym wydawania wyrokow czy moze pisac na forum czy nie. Wielu znanych ludzi np. noblistow , w pewnych dziedzinach byli w jakims sensie uposledzeni nieprzystosowani ale byli kims, natomias mowa ze ktos robi bledy ortograficzne na forum to jego sprawa to jest forum fotograficzne a nie ortograficzne , wazne ze piekne zdjecia robi . ktos kiedys powiedzil :wszystko kupa oprocz moczu i tak jest z ortografia. Czlowiek sie skupia na jednym a niezauwaza jak mu zycie przez palce ucieka
    1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Nastier o rozumiem, że masz doktorat z psychologii skoro ferujesz takie wyroki. Otóż powiem ci, że czytam i czytałem dużo - niekoniecznie literatury pięknej - a mimo to zdarza mi się robić błędy w najprostszych wyrazach a nawet we własnym nazwisku. I o dziwo pisząc na przykład maturę nie popełniłem żadnego - okazało się, że u mnie jest tak, że w stresie mój mózg działa lepiej - lecz nie ma to nic wspólnego z lenistwem czy pracowitością - niektórzy są lepsi w naukach ścisłych inni w humanistycznych - i naprawdę nie rozumiem postulatów żeby ignorować ludzi piszących nie poprawnie czy usuwać ich posty - to bzdura jakaś. Ja często piszę jedną ręką i wtedy nie używam w ogóle polskich znaków. A podobnie jak niektórym kolegom wydaje mi się, że ważniejsza jest treść a nie forma. i jeszcze jedno Nastier nie każdy ma czas, żeby sprawdzać swoje posty po 3 razy pod kątem błędów ortograficznych.

a jeszcze żeby dolać oliwy do ognia - Nastier - czy do sprawdzenia pisowni używasz legalnego oprogramowania??

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Druga sprawa:
    W ramach ćwiczenia i poznawania własnych możliwości językowych proponuję test. Ostatnio (5 lat?) zadomowiło się w polszczyźnie kwitowanie wypowiedzi rozmówców słowem-kluczem "dokładnie". Proponuję - tak dla testu - zastanowić się jakie wyrazy lub wyrażenia bliskoznaczne mogą stanowić doskonały zamiennik nieszczęsnego "dokładnie". Jak dojdziecie do 8-10 sztuk proponuję ocenę 5 (6 dla młodszych widzów ), 5-8 ocenę 4, 3-4 ocenę 3, 1-2 ocenę niedostateczną
    Jest gorzej niż piszesz. Słowo "dokładnie" w języku polskim znaczy coś zupełnie innego. W tym znaczeniu, które się rozpowszechniło, występuje w języku angielskim!
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Jest gorzej niż piszesz. Słowo "dokładnie" w języku polskim znaczy coś zupełnie innego. W tym znaczeniu, które się rozpowszechniło, występuje w języku angielskim!
    a co dokładnie oznacza??

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mario1275
    Otóż powiem ci, że czytam i czytałem dużo - niekoniecznie literatury pięknej - a mimo to zdarza mi się robić błędy w najprostszych wyrazach a nawet we własnym nazwisku.

a jeszcze żeby dolać oliwy do ognia - Nastier - czy do sprawdzenia pisowni używasz legalnego oprogramowania??
    do sprawdzania pisowni uzywam legalnego slownika w postaci ksiazkowej

a popelnianie bledow ortograficznych we wlasnym nazwisku jest naprawde zenujace...
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    ...W ramach ćwiczenia i poznawania własnych możliwości językowych proponuję test. Ostatnio (5 lat?) zadomowiło się w polszczyźnie kwitowanie wypowiedzi rozmówców słowem-kluczem "dokładnie". Proponuję - tak dla testu - zastanowić się jakie wyrazy lub wyrażenia bliskoznaczne mogą stanowić doskonały zamiennik nieszczęsnego "dokładnie". Jak dojdziecie do 8-10 sztuk proponuję ocenę 5 (6 dla młodszych widzów ), 5-8 ocenę 4, 3-4 ocenę 3, 1-2 ocenę niedostateczną
    Znalazłem 5 Dalej mi się nie chce myśleć8)
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Coś już napisał Awatar Eddie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk
    a jak ja czytam po 3-4 w miesiacu i nie mija to masz moze jakis inny pomysl
    wujku dobra rada
    Rety, chłopie, jak ja Ci zazdroszczę, że Ty masz na to czas! Ja jestem w stanie przełknąć w miesiącu zaledwie dwie - czytam tylko w autobusach i tramwajach, bo zazwyczaj tylko tam mam na to czas

Coś już napisał Awatar Eddie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    To nie tak Też tak kiedyś mówiłem, ale zostałem (skutecznie) przekonany. Jest coś takiego jak dys(cośtam), choć zdarza się stosunkowo rzadko. Jednak nie jest to żadnym usprawiedliwieniem dla niechlujnego pisania. I ci, którzy naprawdę mają ten problem, z reguły doskonale to rozumieją.
    Nie tylko rozumieją problem, ale też starają się robić wszystko w celu jak najskuteczniejszego wyeliminowania błędów w swojej pisowni. Skutek tego jest taki, że uczą się pisać praktycznie bezbłędnie, ale i tak "proszą o wyrozumiałość, bo są dys(czymśtam)" A poważniej, jestem pełen szczerego podziwu i uznania dla takich ludzi, są żywym dowodem na to, że jak się chce, to można.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

o kurcze, jak w tym watku wszyscy ladnie pisza z "ogonkami"... ą ę ó y chyba poszedlem troche na latwizne, gdyz w fotografii liczy sie obraz.. nie text.. a jakbym chcial ladnie pisac, to bym znalazl se inne hobby

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów