Cytat Zamieszczone przez nomek Zobacz posta
Niestety 60D raczej mnie rozczarował
Dlaczego? Wg. mnie trudno jest oceniać aparat, którego nie ma na rynku...

Co prawda 550d moim marzeniem nigdy nie było, jednak tryb filmowania stawia go jednoznacznie przed 50D w moich oczach.
Napisałeś wcześniej, że byłeś na 100% przekonany do 50D - czy na pewno potrzebujesz funkcji video?

Jak dla mnie 550D ma 3 wady mała ilość FPS - tyle co mój kompakcik - byłem parokrotnie z moim kompakcikiem na turniejach rycerskich, czy pokazach lotniczych i szczerze powiedziawszy strasznie bluźniłem na tryb seryjny.
Nie porównuj do kompakta. Tutaj otrzymujesz lepszą jakość obrazka, a robiąc zdjęcia w jpg, serię kończysz nie w momencie zapchania bufora, lecz karty pamięci...

Kolejna wada to małe rozmiary - miałem w rękach trabancika i zupełnie mi nie leżał - chociaż słyszałem, że 550D wydaje się być solidniejszy.
Zgadza się, aparaty serii xxxD są malutkie, ale można się przyzwyczaić. Miałem 400D i byłem z niego bardzo zadowolony.

Jest jeszcze brak uszczelnień - rozumiem, że przy kiepskiej pogodzie nie po pstrykam - ale czy jak wybiorę się w góry, będzie wilgotno, ulewa itp, aparat będzie głęboko w plecaku - czy będzie on bezpieczny ??
Zależy w jakim plecaku i jak go zabezpieczysz...

Niewiele napisałeś na temat jakie zdjęcia chcesz robić. Jeżeli fotki raczej statyczne (krajobraz, architektura, zdjęcia do rodzinnegoa albumu) to bierz 550D i zbieraj obiektywy. Jeżeli jednak potrzebujesz lepszego, pewniejszego AF (np. do sportu) to bierz 50D/60D/7D.