Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: [kargajcze] makro, reportaże, scenerie

Domyślnie [kargajcze] makro, reportaże, scenerie

Witam jestem nowa na forum i tworzę tu pierwszą swoją galerię ;] ciągle się uczę i mam nadzieję z czasem zdobyć większe umięjętności pozdrawiam

1.

Domyślnie

Oglądałam Twoją stronę www i pierwsza myśl jaka mi się nasunęła - rany, ile photoshopa Szczególnie to widać na zdjęciach ludzi (mleczna, rozmyta twarz - na ulicy takich nigdy nie widziałam ) i na niebie - podrasowane, moim zdaniem za mocno (chociażby na zdjęciu zamku czy czarnego auta )
    Co do zdjęć tutaj, to może nie jestem specjalistą od macro, ale lubię pooglądać i moje zdanie jest takie, że niestety mało ciekawe kadry i ostrość nie tam, gdzie trzeba
    Przepraszam za krytykę, ale mam nadzieję, że weźmiesz to do serca i następny komentarz będzie już bardziej pozytywny:-D
    Canon 50D + C70-200/4 L ale nam, kobietom, to wciąż za mało

Domyślnie

Dziękuje bardzo za komentarz. Cenię sobie krytykę i biorę do serca nadal się uczę i mile widziene są rady co i jak mogę poprawić ;]
    co do pseudo portretów na stronce, sama do nich podchodze z dystansem byly robione KIT-em w spartańskim warunkach bez lampy z halogenem jedynie
    zdjęcie zamku lubie, warunki były świetne ze względu na zachód słońca troche na lewo za moimi plecami i pięknie oświetlało w sumie po lekkiej obróbce nie różni się drastycznie od oryginału
    ostrość w makro z KIT-em i heliosem jest ciężka do uzyskania, ale patrząc z perspektywy czasu na moje bardzo stare zdjęcia GO się zwiększyła walczę o więcej.

ps. co do rozmytych mlecznych twarzy widziałam niestety już nie raz na ulicy pozdrawiam
    450D | BG-E5 | kit 18-55 | C70-210/4 | C50/1.8 | Helios 44M-4 |Chinon 135/2.8 | Sigma EF-500 DG ST
    http://www.kargajcze.blogspot.com/

Dopiero zaczyna Awatar Tymekmac
    Miasto
    Toruń/Wawa/Pzn

Domyślnie

7,8,9 przepiękne światło
    Aby zdobyć wielkość, człowiek musi tworzyć, a nie odtwarzać.

Awatar krzysiektm
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

17 ciekawa... ale nie wiem czemu ale mam wrazenie ze jakby byla CIUT ostrzejsza... byloby lepiej... aczkolwiek i tak jest świetnie... reszta... tez super...

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Żadne nie przykuło mojej uwagi... oprócz 17tki. Na prawdę fajny klimat
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Uprawnienia umieszczania postów