Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Oprogramowanie serwisowe do Canon EOS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez evangelion69 Zobacz posta
    no prosze, wyglada interesujaco, dziala to przez USB?

Moze ktos z dobrym angielskim przetlumaczyc co i jak?

czytajac chyba nie rozumiem do konca wszystkiego, wyglada ze aby zakupic jakis soft do body to najpierw trzeba zalozyc platne konto w serwisie,

wychodzi ze soft - 99$
    platne konto - 125$

widzac to az nie chce mi sie wierzyc ze serwisy nieautoryzowane nie maja tego i nie reguluja AF body i obiektywow, bo wedlug opisu mozna robic to i to dzieki temu softowi

znacie gdzies miejsce (forum) w necie gdzie ktos chwali sie ze to kupil i uzywal? bo to jak dla mnie dziwne podejrzane ze tak cicho o tym jest
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    widzac to az nie chce mi sie wierzyc ze serwisy nieautoryzowane nie maja tego i nie reguluja AF body i obiektywow, bo wedlug opisu mozna robic to i to dzieki temu softowi
    Opto-technika kalibruje. Ten gość podobny do George Lucasa również.
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

Żytnia za flachę żytniej mogłaby nieco się zdradzić na fake koncie Swoją drogą komórki spece z laptopem robią jak chcą to i aparaty się na pewno da.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Żytnia za flachę żytniej mogłaby nieco się zdradzić na fake koncie Swoją drogą komórki spece z laptopem robią jak chcą to i aparaty się na pewno da.
    Myślę, że Żytnia ma soft od Canona, a nie coś zrobione metodą reverse-engineering. Z komórkami jest tak samo, autoryzowane serwisy mają soft od producentów.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

tak to dokladnie wyglada ze ten soft SPT to jakis reverse-engineering,
    ale jak dziala to spoko, szczegolnie ze mozna dzieki niemu ponoc regulowac AF takze w obiektywach...
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

gdyby to był reverse-engineering to CHDK już byłby dla każdej puszki...
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

gdyby to był reverse-engineering to CHDK już byłby dla każdej puszki...
    a do jakich nie ma w ktorych bylby on potrzebny?

Dopiero zaczyna Awatar enkoder
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja myślę, że patent wymiany migawki jest zbliżony do wymiany Maintenance Kit-u w drukarkach laserowych. Po wymianie trzeba zresetować licznik kartek, z tym że w aparacie dochodzi jeszcze kalibracja nowej migawki, żeby trzymała czasy.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Nie, tam gość poleca żeby zmienić migawkę jak zacznie dobiegać deklarowanej liczby klapnięć, bo jej awaria może uszkodzić aparat. Trochę za daleko posunięta analogia do rozrządu w samochodzie... nie słyszałem o migawkach psujących aparat czy też doprowadzających do tego, że naprawa będzie jeszcze droższa niż wymiana samej migawki.
    Wydaje mi się, że jemu chodzi o to, że aparat z uszkodzoną migawką jest niesprawny, a nie, że uszkodzona migawka spowoduje dalsze awarie. Sugeruje profilaktykę, żebyś sobie wymienił migawkę przed wyjazdem w plener albo długi wypad, a nie zastanawiał się czy jeszcze da radę czy może padnie podczas wycieczki, dobry marketing
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Gdzie jakaś wersja trial albo 30 dniowa?
    Ostatnio edytowane przez y3k ; 19-09-2010 o 15:17 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Seba akurat do 5D i 350D czyli to co by mnie interesowało to oprogramowanie jest bardzo ubogie i nie pozwala kalibrować obiektywów. Tak przynajmniej zrozumiałem. Tylko wersje z oznaczeniem Advanced mają ciekawe opcje.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów