Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Oprogramowanie serwisowe do Canon EOS

Domyślnie Oprogramowanie serwisowe do Canon EOS

Witam. Na pewno istnieje jakiś soft serwisowy do lustrzanek używany przez serwisy do diagnozowania i kalibracji. Ktoś coś widział Ktoś coś słyszał? Chętnie bym podkręcił kila ustawień bo na pewno się da...
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez evangelion69 Zobacz posta
    Witam. Na pewno istnieje jakiś soft serwisowy do lustrzanek używany przez serwisy do diagnozowania i kalibracji. Ktoś coś widział Ktoś coś słyszał? Chętnie bym podkręcił kila ustawień bo na pewno się da...
    nie ma czegos takiego w sieci i nie bedzie, bylo o tym setki razy
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    i nie bedzie
    A jaki będzie kurs dolara na koniec roku? ;-)

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Jakiś powód musi być że to jeszcze nie wyciekło. Niespecjalnie wierzę w uczciwość serwisantów na całym świecie, więc przypuszczam że sam soft jest nieużyteczny (bez sprzętowego dongla lub np. połączenia z bazą online).

W sumie przydałaby się jakaś wersja lite pozwalająca podglądnąć parametry, ale ich nie zmieniać.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Jakiś powód musi być że to jeszcze nie wyciekło. Niespecjalnie wierzę w uczciwość serwisantów na całym świecie, więc przypuszczam że sam soft jest nieużyteczny (bez sprzętowego dongla lub np. połączenia z bazą online).

W sumie przydałaby się jakaś wersja lite pozwalająca podglądnąć parametry, ale ich nie zmieniać.
    identyczne posty byly w tematach na wszystkich forach 5 - 6 lat temu, skoro przez tyle czasu nie pojawilo sie NIC to juz sie nie pojawi, chyba ze sam Canon to wyposci
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    W sumie tak, ale czy Canonowi na tym zależy? Nie. Serwis przyspożyłby sobie setki "klientów", którzy po odczycie parametrów biegaliby i prosili o zmianę...

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź
    Entuzjastyczny Neofita

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Nie jestem za dobry w angielskim, ale w tym artykule sugeruje się że powyżej pewnej ilości klapnięć dla danego aparatu, zaczynają się problemy. I nie jest to spowodowane uszkodzeniem materiału ale informacji zapisanej gdzieś na stałe w aparacie. Dlaczego? może po to aby zarabiać na naprawach lub inwestować w nowszy sprzęt.

Jeżeli ktoś jest dobry w angielskim, może dokładniej streści ten artykuł i sprostuje to co napisałem.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bogdan56_Ch Zobacz posta
    Nie jestem za dobry w angielskim, ale w tym artykule sugeruje się że powyżej pewnej ilości klapnięć dla danego aparatu, zaczynają się problemy. I nie jest to spowodowane uszkodzeniem materiału ale informacji zapisanej gdzieś na stałe w aparacie. Dlaczego? może po to aby zarabiać na naprawach lub inwestować w nowszy sprzęt.

Jeżeli ktoś jest dobry w angielskim, może dokładniej streści ten artykuł i sprostuje to co napisałem.
    Nie, tam gość poleca żeby zmienić migawkę jak zacznie dobiegać deklarowanej liczby klapnięć, bo jej awaria może uszkodzić aparat. Trochę za daleko posunięta analogia do rozrządu w samochodzie... nie słyszałem o migawkach psujących aparat czy też doprowadzających do tego, że naprawa będzie jeszcze droższa niż wymiana samej migawki.
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów