Witam. Na pewno istnieje jakiś soft serwisowy do lustrzanek używany przez serwisy do diagnozowania i kalibracji. Ktoś coś widział Ktoś coś słyszał? Chętnie bym podkręcił kila ustawień bo na pewno się da...
Witam. Na pewno istnieje jakiś soft serwisowy do lustrzanek używany przez serwisy do diagnozowania i kalibracji. Ktoś coś widział Ktoś coś słyszał? Chętnie bym podkręcił kila ustawień bo na pewno się da...
[SIGPIC][/SIGPIC]
Jakiś powód musi być że to jeszcze nie wyciekło. Niespecjalnie wierzę w uczciwość serwisantów na całym świecie, więc przypuszczam że sam soft jest nieużyteczny (bez sprzętowego dongla lub np. połączenia z bazą online).
W sumie przydałaby się jakaś wersja lite pozwalająca podglądnąć parametry, ale ich nie zmieniać.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
[SIGPIC][/SIGPIC]
Entuzjastyczny Neofita
Nie jestem za dobry w angielskim, ale w tym artykule sugeruje się że powyżej pewnej ilości klapnięć dla danego aparatu, zaczynają się problemy. I nie jest to spowodowane uszkodzeniem materiału ale informacji zapisanej gdzieś na stałe w aparacie. Dlaczego? może po to aby zarabiać na naprawach lub inwestować w nowszy sprzęt.
Jeżeli ktoś jest dobry w angielskim, może dokładniej streści ten artykuł i sprostuje to co napisałem.
Nie, tam gość poleca żeby zmienić migawkę jak zacznie dobiegać deklarowanej liczby klapnięć, bo jej awaria może uszkodzić aparat. Trochę za daleko posunięta analogia do rozrządu w samochodzie... nie słyszałem o migawkach psujących aparat czy też doprowadzających do tego, że naprawa będzie jeszcze droższa niż wymiana samej migawki.
Entuzjastyczny Neofita