Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Bez VATu

Domyślnie

A ja sobie tak gdybam - Co by było, gdyby kupując w MM i otrzymując paragon z naliczonym podatkiem VAT podać ich do sądu za niezgodność promocji z rzeczywistością?
    Jak jest w promocji - bez VAT-u - to ja chcę bez VAT-u. I kropka.
    Tylko na to trzeba mieć czas i przeczytać dokładnie regulamin promocji. Oczywiście, jeżeli taki istnieje.
    Ciekawe co orzekłby sąd? Klient dostaje prawdziwe netto a sklep pokrywa VAT z własnej kieszeni plus karę za próbę oszukania Państwa? ;-) Taka mała dygresja. Jak komuś się uda to wtedy naprawę będzie to sklep nie dla idiotów. :-)

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Domyślnie

Jeśli się nie mylę to albo na reklamach była gwiazdka że regulamin promocji dostępny w sklepach, a na 99,9% na reklamach drukowanych było dopisane, że cena towaru pomniejszona o wartość podatku vat
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez model Zobacz posta
    kolejny haczyk tkwi w tym, że ceny nie są obniżane o 22% tylko o 18,03%

Vat to 22% od ceny netto, a obniżka jest od ceny brutto i liczy się ją: cena brutto/1.22
    przykład z MM: przed 500 zł netto * 1.22 = 610 brutto
    po 610zł brutto / 1.22 = 500zł i mamy bez VAT, jest to lekko naciągnięta matematyka dla celów handlowych, ale dla "nie idioty" ogarniętego szałem zakupów wszystko się zgadza.
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrzysK Zobacz posta
    A ja sobie tak gdybam - Co by było, gdyby kupując w MM i otrzymując paragon z naliczonym podatkiem VAT podać ich do sądu za niezgodność promocji z rzeczywistością?
    nic by nie było, "gazetka nie stanowi oferty w rozumieniu art. 66 § 1 K.c."
    mogą sobie napisać co chcą, nawet, że dostaniesz to za darmo.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów