Tego można się spodziewać że ludzie będę stali w kolejce przed otwarciem jak po nowe dziecko Apple - Iphone 4
Tego można się spodziewać że ludzie będę stali w kolejce przed otwarciem jak po nowe dziecko Apple - Iphone 4
Dziwne. Jak chciałem kupić aparat z okazji tej promocji to powiedziano mi że sprzęt foto się nie zalicza. Ktoś mnie zrobił w bambuko![]()
Ja kupiłem w ubiegłym roku laptopa w takiej promocji i faktycznie cena została obniżona o 22%
kolejny haczyk tkwi w tym, że ceny nie są obniżane o 22% tylko o 18,03%
Vat to 22% od ceny netto, a obniżka jest od ceny brutto i liczy się ją: cena brutto/1.22
Ktoś kiedyś na jakimś forum fotograficznym (może nawet na CB) chciał kupić jakiś sprzęt foto w MM podczas dniu bez VAT. Dzień wcześniej poszedł do MM, zobaczyć czy dany przedmiot jest i zrobił fotkę tego przedmiotu (wraz z ceną) komórką. Następnego dnia jak poszedł, to cena tej rzeczy została podniesiona i dopiero skreślona na cenę podobną do tej dzień wcześniej :-D
Tak, że chyba do każdego przedmiotu w dniu bez VAT podchodzą indywidualnie.
Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon
Witam,
Osobiście to testowałem w kwietniu w MM w Poznaniu.
Chciałem kupić porządny kompakt, interesowałem się S90.
Cena w MM była na rozsądnym poziomie, dokładnie nie pamiętam ale gdzieś koło 1380. W weekend bez VAT kupiłem za 1130, co do dziś jest ceną bardzo dobrą. Dlaczego tak jest nie wiem ale warto spróbować.
pozdrawiam
chuba - słyszałem już gdzieś o takiej praktyce "sklepowej"
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner