Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Pytanie EF 28-135 IS USM

Bywalec

Domyślnie

Jakość fotek z 28-135 IS USM była rewelacyjna na analogu - w cyfrze gorzej się sprawdza. Miałem starszą - szwankował IS (na najdłuższej ogniskowej przy panoramowaniu w jedną stronę wpadał w drgania) i była ostra. Sprzedałem, kupiłem nówkę, ale to już nie było to - mydełko... Wymagał dużego przymknięcia - a nosić TAKĄ MASĘ szkła, żeby korzystać z drobnej dziurki - bezsens!

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Też miałem kiedyś z 400D i nie mam nic do zarzucenia temu obiektywowi, chyba to że lubi łapać kurz i tubus po wysunięciu ma minimalne odchyłki nie wpływające na jakość zdjęcia. Zdjęcia na pełnym otworze były w miarę ostre, po lekkim przymknięciu bez zarzutu.
    Myślę, że jak przy każdym obiektywie trzeba mieć trochę szczęścia z kupnem tego bezproblemowego, ale tak nawet mają czasem Lki.

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Miałem, fajny był (uniwersalność ogniskowych głównie) ale ciemnawy, poszedł do dobrych ludzi okazało sie nawet, że od nas z forum.
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Miałem z 5D i nie był zły, do 80mm był nawet ostry, potem trochę mniej. Na plus uniwersalny zakres, IS. Na minus to że szybko się robił ciemny, no i ta obudowa - masakra.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Połączyłem żeby było o tym szkle w jednym miejscu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar Matti21
    Miasto
    Poland->KRK

Domyślnie

mam pytanie jeszcze bo zauwazylem dziwna rzecz w moim 28-135, albowiem chodzi mi o stablizacje obrazu, kiedy jest wlaczona? jak jest na I czy na O, chyba jak na I ale wtedy zdjecia wychodza przy ciemnym oswielteniu rozmazane a jak dam na O to wychodza jak zyleta, tak powinno byc?
    Eos 60D + EF-S 28-135mm f/3.5-5.6 EF IS USM + Canon EF 100mm f/2.8 USM MACRO + Canon EF 100-300mm f/4.5-5.6 USM + Canon f/1.8 50mm + Tokina 12-24 f/4

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Napisz konkretne czasy jakie użyłeś,,przysłonę.co fotografujesz? obiekt stały,ruchomy?
    Nie pisz jak poeta tylko jak fotograf
    Tak na 0 jest wyłączany.[instrukcja?]
    Posłuchaj z uchem przy obiektywie czy się IS włącza i wyłącza.
    Zobacz ile EV przesunie,Porównaj na tych parametrach.
    Nie wykluczam że po prostu uszkodzony.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów