Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Smieszne kwoty na Allegro

Domyślnie

Możesz też dodać ofertę jako "ogłoszenie" a nie jako aukcję
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

darkon
    Guest

Domyślnie

Najważniejsze to czytać za co jest podana na Allegro kwota, bardzo rzadko te kwoty rzędu 200-300 zł są za reportaż, zainteresowany poznaje prawdziwą cenę w momencie kontaktu ze sprzedawcą, a ta podana to za rezerwację terminu albo jakiś inny myk.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    Postanowilem zrobic reklame wszedzie gdzie sie da, ale jak patrze na to allegro i te kwoty to mnie krew zalewa /.../
    Tak jak pisałem w poprzednim poście: nie tędy droga.
    Generalnie w przypadku ślubniaków można powiedzieć, że lansowanie się w jakiejkolwiek formie w sieci - czy to poprzez Allegro, czy poprzez zarzucanie forów swoimi zdjęciami i "dobrymi radami" w tym temacie nieefektywne, choć może czasem efektowne
    :-P

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Widzę, że na tym rynku jakiś głód zapanował. Ceny nie takie? Allegro przeszkadza? Pan jakiś tam za tysiąc trzysta? I inne insynuacje pod kątem działalności gospodarczej innych firm... Tak na logikę może się trzeba zastanowić, że fotograf to nie tylko śluby kroi i opieranie działalności o jeden rodzaj zleceń może być dość ryzykownym przedsięwzięciem?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Tak na logikę może się trzeba zastanowić, że fotograf to nie tylko śluby kroi i opieranie działalności o jeden rodzaj zleceń może być dość ryzykownym przedsięwzięciem?
    Ale musiałby wtedy zając sie równiez zwykłym rzemiosłem. A wtedy to i lans nie ten, i wiedzę by trzeba bylo poszerzyc ponad znajomośc fotoszopa, jakis zakład by się przydał, bo trudno byłoby juz tylko miec firme w walizce... I wcale nie pisze tego z ironią.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Może dobrym rozwiązaniem jest wystawienie aukcji z ceną za jedno zdjęcie ze ślubu i zaznaczeniem że minimalna ilość to tyle i tyle w zalezności od pakietu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    Może dobrym rozwiązaniem jest wystawienie aukcji z ceną za jedno zdjęcie ze ślubu i zaznaczeniem że minimalna ilość to tyle i tyle w zalezności od pakietu.
    Też niezgodne z regulaminem. Chyba sobie poprzeglądam w wolnym czasie aukcje w usługach i zaraportuję takie kwiatki
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Widzę, że na tym rynku jakiś głód zapanował. Ceny nie takie? Allegro przeszkadza? Pan jakiś tam za tysiąc trzysta? I inne insynuacje pod kątem działalności gospodarczej innych firm... Tak na logikę może się trzeba zastanowić, że fotograf to nie tylko śluby kroi i opieranie działalności o jeden rodzaj zleceń może być dość ryzykownym przedsięwzięciem?
    Ja jako fotograf slubny dorabiam, wiec nie jest to moje glowne zajecie. Zreszta nawet w tej sytuacji nie wyobrazam sobie pracy za 300zl za calosc.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja też nie. Ale tacy są byli i będą. I tak jest było i będzie. :-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jeśli nie chcemy łamać regulaminu i nie ściemniać za bardzo, wystarczy wystawić aukcję z ofertą jedynie na fotografowanie w kościele lub przygotowań za 200 - 400 zł.

Chociaż też uważam, że allegro to złe miejsce na tego typu reklamę, a owe wystawiane aukcje ogladada tylko konkurencja ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów