Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 29

Thread: Smieszne kwoty na Allegro

Bywalec zieli33's Avatar

Możesz też dodać ofertę jako "ogłoszenie" a nie jako aukcję
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

darkon
    Guest

Najważniejsze to czytać za co jest podana na Allegro kwota, bardzo rzadko te kwoty rzędu 200-300 zł są za reportaż, zainteresowany poznaje prawdziwą cenę w momencie kontaktu ze sprzedawcą, a ta podana to za rezerwację terminu albo jakiś inny myk.

Dopiero zaczyna

Quote Originally Posted by roshuu View Post
    Postanowilem zrobic reklame wszedzie gdzie sie da, ale jak patrze na to allegro i te kwoty to mnie krew zalewa /.../
    Tak jak pisałem w poprzednim poście: nie tędy droga.
    Generalnie w przypadku ślubniaków można powiedzieć, że lansowanie się w jakiejkolwiek formie w sieci - czy to poprzez Allegro, czy poprzez zarzucanie forów swoimi zdjęciami i "dobrymi radami" w tym temacie nieefektywne, choć może czasem efektowne
    :-P

Pełne uzależnienie Sergiusz's Avatar

Widzę, że na tym rynku jakiś głód zapanował. Ceny nie takie? Allegro przeszkadza? Pan jakiś tam za tysiąc trzysta? I inne insynuacje pod kątem działalności gospodarczej innych firm... Tak na logikę może się trzeba zastanowić, że fotograf to nie tylko śluby kroi i opieranie działalności o jeden rodzaj zleceń może być dość ryzykownym przedsięwzięciem?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie dinderi's Avatar

Quote Originally Posted by Sergiusz View Post
    Tak na logikę może się trzeba zastanowić, że fotograf to nie tylko śluby kroi i opieranie działalności o jeden rodzaj zleceń może być dość ryzykownym przedsięwzięciem?
    Ale musiałby wtedy zając sie równiez zwykłym rzemiosłem. A wtedy to i lans nie ten, i wiedzę by trzeba bylo poszerzyc ponad znajomośc fotoszopa, jakis zakład by się przydał, bo trudno byłoby juz tylko miec firme w walizce... I wcale nie pisze tego z ironią.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony Pawel_G's Avatar

Może dobrym rozwiązaniem jest wystawienie aukcji z ceną za jedno zdjęcie ze ślubu i zaznaczeniem że minimalna ilość to tyle i tyle w zalezności od pakietu.

Pełne uzależnienie

Quote Originally Posted by Pawel_G View Post
    Może dobrym rozwiązaniem jest wystawienie aukcji z ceną za jedno zdjęcie ze ślubu i zaznaczeniem że minimalna ilość to tyle i tyle w zalezności od pakietu.
    Też niezgodne z regulaminem. Chyba sobie poprzeglądam w wolnym czasie aukcje w usługach i zaraportuję takie kwiatki
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie roshuu's Avatar

Quote Originally Posted by Sergiusz View Post
    Widzę, że na tym rynku jakiś głód zapanował. Ceny nie takie? Allegro przeszkadza? Pan jakiś tam za tysiąc trzysta? I inne insynuacje pod kątem działalności gospodarczej innych firm... Tak na logikę może się trzeba zastanowić, że fotograf to nie tylko śluby kroi i opieranie działalności o jeden rodzaj zleceń może być dość ryzykownym przedsięwzięciem?
    Ja jako fotograf slubny dorabiam, wiec nie jest to moje glowne zajecie. Zreszta nawet w tej sytuacji nie wyobrazam sobie pracy za 300zl za calosc.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Pełne uzależnienie Sergiusz's Avatar

Ja też nie. Ale tacy są byli i będą. I tak jest było i będzie. :-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie

Jeśli nie chcemy łamać regulaminu i nie ściemniać za bardzo, wystarczy wystawić aukcję z ofertą jedynie na fotografowanie w kościele lub przygotowań za 200 - 400 zł.

Chociaż też uważam, że allegro to złe miejsce na tego typu reklamę, a owe wystawiane aukcje ogladada tylko konkurencja ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast