No jeśli jeszcze te 3 pierwsze zdjęcia by mogły MZ być, to następną serią dowaliłeś a 7 dobiłeś mnie (po cholerę te rękawiczki, zegarek, jakieś ćwieki ... a na koniec dziewczyna w staniku). Nie kumam czaczy .... kolejne byłoby bez stanika?
No jeśli jeszcze te 3 pierwsze zdjęcia by mogły MZ być, to następną serią dowaliłeś a 7 dobiłeś mnie (po cholerę te rękawiczki, zegarek, jakieś ćwieki ... a na koniec dziewczyna w staniku). Nie kumam czaczy .... kolejne byłoby bez stanika?
+ kadry, modelka
- ciemno, włosy zlewają się z tłem...
pozdrawiam
Jacek
nie karmię troli...
1 ciekawa mimo że nie lubie tego typu okularów, 2 fajna jak z jakiegos plakatu, ostatnia seria odrobine za ciemna
450D | BG-E5 | kit 18-55 | C70-210/4 | C50/1.8 | Helios 44M-4 |Chinon 135/2.8 | Sigma EF-500 DG ST
http://www.kargajcze.blogspot.com/
to nie reportaz i nie mialem na celu wystawiania tych zdjec w jakis schematyczny sposob, wybralem pare dowolnych zdjec ktore mi spasowaly i tyle
opalenizna to kwestia gustu, a o tym sie podobno nie dyskutuje![]()
zgadzam sie w kwestii koloru tla, niestety nie mialem mozliwosci wyboru jego koloru, taka rzeczywistosc
wierzcie albo nie ale mialem ogromna satysfakcje z tego ze moge fotografowac w takich warunkach a chyba o to tu najbardziej chodzi
sprobuje , zobaczymy co wyjdzie
Ciemno, strasznie ciemno jest na tych zdjęciach. Pewnie to tez za sprawą opalonej cery modelki. Do jej typu urody o wiele bardziej pasowałyby jasne ciuchy, jasne tło i mocniejsze światło albo chociaz rozjaśnienie w PSie.
Następnym razem.
na pierwszym jeśli to ma być portret to mimo zamierzonego celu ten placek na okularze odwraca uwagę i jest niepotrzebny. U faceta brak mi kawałka ust jeśli już nie brody i ten cień nosa mnie osobiście się nie podoba. Trójka taka sobie ale miła. Studyjna: warto trochę poćwiczyć i poogladac zanim się coś pokaże. Śniada cera nie musi źle wychodzić na zdjęciach, ale tu wyszło źle i jak pisali wyżej: po co tyle ćwieków i innych gadźetów, czy to była reklama stanika..?? Prawda też że zlewa się z tłem. Póz nie komentuje.
nie poddaje sie
8.![]()
9.
![]()
jeśli chodzi o studyjne, to są za ciemne, myślę, że jedną przesłonę można by spokojnie rozświetlić. Tło jest ok, tylko trzeba by było bardziej wysrysować dziewczynę jakimś światłem konturowym.
Na 7 fajna pachaStanik też nie ułatwia odbioru tego zdjęcia