Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: zgoda na publikację zdjęć na www - jak sformułować

Domyślnie zgoda na publikację zdjęć na www - jak sformułować

Z góry przepraszam jeśli gdzieś była taka informacja - niestety nic nie udało mi się znaleść...

Ostatnio w Toruniu odbywał się koncert Ani Wyszkoni. Udało mi się dostać akredytację ze stacji radiowej, która była organizatorem imprezy i moja żona robiła oficjalną fotorelację z koncertu. Zdjęcia wylądowały na stronie
    organizatora, potem na stronie mojej żony. Daliśmy linka managerom Ani Wyszkoni czy są zainteresowani... przyszły dwie odpowiedzi - zdjęcia im się bardzo podobają i chcą umieścić je na oficjalnej stronie wokalistki.
    Możecie je obejrzeć tutaj:

http://www.twojafotografia.com.pl/wyszkoni/

są już też na oficjalnej stronie
    http://www.aniawyszkoni.pl/galeria/d...:4c8ff507c88b3 (niestety jakość zmasakrowana

mimo korespondencji pocztowej - manager Ani wysłał jeszcze takiego maila:
    Bardzo proszę jeszcze o oficjalną zgodę na publikację na stronie internetowej www.aniawyszkoni.pl oraz www.rockhouse.pl. Aby formalności stało się zadość
    Co mam im napisać ?
    ma ktoś gdzieś taki formularz ?

Jeśli tak to poproszę tutaj, na PM albo bezpośrednio do autorki zdjęć na adres: Monika@TwojaFotografia.com.pl

Dziękuję.
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

cudów nie ma, po prostu piszesz, ze się zgadzasz na umieszczenie tych fot. Licencja niewyłączna bezpłatna.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Po prostu napisz że wyrażasz zgodę na publikację zdjęć z koncertu takiego i takiego wtedy i wtedy w zakresie zamieszczenia zdjęć na serwisie takim i takim

tu żadnej filozofii nie ma a obie strony się dogadały więc tak wystarczy ;]
    no comment...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lux Zobacz posta
    cudów nie ma, po prostu piszesz, ze się zgadzasz na umieszczenie tych fot. Licencja niewyłączna bezpłatna.
    dobra ale co to jest:
    "licencja niewyłączna"
    wikipedia mało pomogła:
    Licencja niewyłączna - licencja która nie ogranicza grona licencjobiorców, dopuszczając wzajemną konkurencję.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    co powiecie na to:

1.Wyrażam zgodę na nieodpłatną publikację przesłanych zdjęć z koncertu Ani Wyszkoni, zarejestrowanych podczas koncertu w Toruniu dnia 11 września 2010r., na stronach internetowych www.aniawyszkoni.pl oraz www.rockhouse.pl.

2. Oświadczam, że jestem autorem ww. zdjęć, właścicielem autorskich praw majątkowych, oraz że prawa autorskie nie podlegają żadnym ograniczeniom, nie naruszają jakichkolwiek autorskich praw majątkowych lub osobistych osób trzecich, ani też nie są przedmiotem jakichkolwiek roszczeń takich osób.

myślę jeszcze żeby dodać adnotację do p1:
    Z zastrzeżeniem umieszczenia w widocznym miejscu imienia i nazwiska autora zdjęć...

co Wy o tym ?
    Ostatnio edytowane przez Cluer ; 15-09-2010 o 10:08 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

oni podpisać i tak muszą , chyba że sam napiszesz że nie chcesz więc adnotacja zbędna

wystarczyło by jedno zdanie ale twoje pkt też mogą być
    no comment...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    oni podpisać i tak muszą , chyba że sam napiszesz że nie chcesz więc adnotacja zbędna

wystarczyło by jedno zdanie ale twoje pkt też mogą być
    OK dziękuję
    Sądziłem, ze musi być na piśmie informacja, od autorki zdjęć, że jest autorką. :-D

Już wysyłam to do Moniki - niech ludzie z Rockhouse mają nasze błogosławieństwo.

Uprawnienia umieszczania postów