Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Sigma 24 mm f/1.8 EX DG

Mieszany widok

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

Ostatnio nabyłem 24/1.8 sigmy. Jak znajdę trochę czasu porobię trochę sampli z 5d mkII i umieszczę na forum. Narazie zrobiłem raptem kilka zdjęć i z tego co widzę obiektyw jest ostry od 1.8. Dlatego przed zakupem tego obiektywu, NIE WARTO patrzeć na tabelki i wykreślanki optycznych. Naczytałem się optycznych i trochę się wahałem. Na szczęście w wyborze pomógł mi kolega Wołos na KKM, który zrobił fajny test poparty samplami!
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chuba Zobacz posta
    Ostatnio nabyłem 24/1.8 sigmy. Jak znajdę trochę czasu porobię trochę sampli z 5d mkII i umieszczę na forum.
    bardzo poproszę! Ja co prawda mocno się zniechęciłem po kilku strzałach testowych w Sigma ProCenter, ale to przecież nie jest to samo, co sprawdzenie szkła w prawdziwej akcji - jeśli zobaczę ładne fotki z tego obiektywu to może jednak się na niego skuszę

PS. moje sample w poprzednim poście też są z pełnej klatki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Wołos Zobacz posta
    Szybki werdykt - brawo ! ;/
    Chyba rzeczywiście za bardzo się pospieszyłem z oceną Próbki, które znalazłem, pokazują co naprawdę potrafi ten obiektyw:
    http://www.flickr.com/groups/sigma24f18/pool/

Chyba wróci na moją krótką listę
    Ostatnio edytowane przez kobesi ; 15-09-2010 o 13:46 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5dm2, C 100/2.0, C35/2.0, Tamron 28-75/2.8, Sigma 50/1.4, S14/2.8, 580EX II

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

@ kobesi
    35mm 2.0 też ma taką winietę, i 35 1.4 na 1.4 ma taką na pełnej klatce oczywiście. szerszych stałek nie mam więc nie wiem.

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Jedynym czy bym się martwił kupując to szkło to kolory i autofocus. Sigma na pewno będzie miała żółty zafarb i może problemy z ff/bf. winieta i miękkie rogi w stałce to standard.

Uprawnienia umieszczania postów