Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 106

Wątek: Canon PowerShot SX30IS

Domyślnie

faktycznie, mój błąd, moje niedopatrzenie
    jak się troszkę dłużej pobawic to coraz bardziej się podoba, chociaż dalej, bardziej do gustu przypada mi sx20

Dopiero zaczyna Awatar Morfeusz12
    Miasto
    Pomorskie

Domyślnie Testuje

Jak na poczatek gorsza ergonomia jak w sx20 is, gorszy uchwyt i umiejscowienie spustu migawki gdyz zrezygnowali z 4xaccu na konto Akumulator litowo-jonowy NB-7L .Moim skromym zdaniem blad.
    Kolejna sprawa to slot do karty w sx20 po prawej stronie klapeczka jednym palcem i sru po wymianie.Sx30 musisz odkrecic szybką stopke od statywu i od dolu pakujesz karte-kicha!Boje sie pomyslec jak bedzie wygladał gwint po roku użytkowania {uzywam czytnika ze wsparciem sdhc} transfer z aparatu 32 gb trwalby z 2 h.
    Nie poprawili latajacego obiektywu ,dluga ogniskowa troche wiatru i lata dziadostwo jak bys w łapach trzymał.
    Filmy jak zawsze klasa ,ale spieprzyli szybkosc ogniskowania {nie wiem czemu w 20 szybciej chodzi } i AF jakies jak na urlopie(potrafi pobujac i wolno smiga)
    aaaa jeszcze jedno slychac prace ogniskowania na filmie,nie wiem czy te nowsze silniki sa temu winne buuuu

Na plus :
    szybsze zdjecia seryjne
    kupe gadzetow programowych
    optyka poprawiona ,lepsza matryca i sama ogniskowa potrafi zadziwic.
    Napisze cos wiecej jak postrzelam,na tą chwile lapie samoloty na wysokosciach przelotowych-tak dla sportu.
    Ciao
    Canon EOS 1D Mark II N. 17-40 f4 L . 300 f 2.8 IS L.CF SanDisc Extreme 16 GB..Fotobank.Hand Strap.Statyw,filtry,plany+dluga lista zakupow . pusty portfel...

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

witam wszystkich

wbiłem się na ten temat, bo chciałem poczytać o nowym canon'ie a tu brak info.
    tylko kłótnie czytam. nie wytrzymałem i musiałem napisać coś od siebie.
    miałem kiedyś 350'kę z kitem i to dla mnie za mało było.
    dokupiłem (bo tak samo myslałem) 10-22 i 70-200L, później zabrakło mi lampy...
    zaraz po lampie zmieniłem body na 40'kę i ...
    sprzedałem całość w cholerę. cieszę się bardzo, że sprzedałem i niczego nie żałuję.
    nie żałuję, że kupiłem ale bardziej się cieszę z tego, że sprzedałem.
    na całości nic nie straciłem (na szczęście) tylko dzieki temu, że obiektywy i lampę sprowadziełem z usa.
    miałem co do lustrzanki wielkie zamiary. chciałem robić ładne, dobrej jakości zdjęcia i wykorzystywać w poligrafii. z braku czasu i (chyba) marnych zdjęć jakie wykonywałem nic z tego nie wyszło.
    taaak to prawda zdjęcia słabe, ponieważ fotgraf był słaby. kilka mi się udało i jestem z nich baaardzo zadowolony...
    poużywałem jeszcze sobie cały sprzęt na wakacjach i tu mnie dobiło !!!
    wakacje, pełen luz, 40 stopni, na plecach plecak a wnim obiektywy, filtry, baterie i jeden wielki TOST.... super
    .... myślę sobie po co to wszystko, zdjęcia obejrzeli znajomi, nawet szerokiego kąta nie zuważyli. wymieszaliśmy zdjęcia z różnych aparatów ale z tej samej wycieczki. ja widziałem różnicę swoich zdjęć i nikt więcej. po co to zadałem sobie pytanie. koleżanka zrobiła śliczne, artystyczne zdjęcia maluteńkim caninikiem. liczył się pomysł, miejsce i czas w którym się znalazła.
    sprzedałem, poszło... wymieniłem na lx3. zacząłem porównywać fotki z różnych imprez, wyjazdów, plenerów... taaak, taak, tak są różnice ale nieweilkie. różnice są, jeżeli dalej te fotki obrabiamy w programach do obróbki graficznej, kadrujemy, wycinamy... jasne, szumy, prędkośc focenia, obiektywy, lampa która oświetliła pół mojej dzielnicy.... tylko dalej zadaję pytanie: po co to wszystko? dla zdjęcia przy wielbłądzie w tunezji, czy fotce na ręczniku przy brzegu morza?
    niee to wszystko jest dla ludzi (wg mnie a przynajmniej powinno być), którzy chcą robić powiedzmy sobie profi zdjęcia i dalej je wykorzystywać. np do reklamy, do druku, na plakaty itd.
    proszę Was wszystkich bardzo nie piszcie takich pierdół, ze nigdy nie kupicie, że cena lustra jest taka sama. przecież to nie o to tu chodzi, to naprawdę nie ma sensu i nie jest na temat! ten aparat jest właśnie dla takich osób jak ja. teraz mam dobry aprat ale na kolejnej wycieczce wakacyjne zabrakło mi właśnie zoom'a.
    i na takich forach jak ten w konkretnym temacie chciałbym przeczytać: ten aprat jest zły ponieważ stabilizacja nie niweluje drgań przy tak długim zoomie, jest za ciężki lub za lekki... bateria pozwala na xXx zdjęć. jest bardzo powolny itd, itd
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jeszcze jedno chciałem dodać... fajnie jeżeli ktoś może porównać do Fuji FinePix HS10. chodzi konkretnie o obiektyw. jakość i oczywiście szybkość działania. tak na pierwszy rzut oka wydaje się, że szybciej i wygodniej będzie się kadrować Fuji FinePix HS10 ze względu na pierścień ogniskowej na obiektywie... ale czy aby na pewno?
    zastanawia mnie jeszcze jedno dlaczego do takich apoaratów nie włożą chociaż takiej matrycy jak ma seria G.
    wg mnie to byłby sukces dla takich amatorków jak ja, lekko wymagających i oczekujących ciut więcej.
    nic tam...
    czekam na jakieś ciekawe testy, jedyne jakie znalazłem są na youtube ale to tylko zoom przy kręceniu filmów.
    odpowiem jeszcze na jedno zadane w tym wątku pytanie "dlaczego rozdzielczość HD jest mniejsza".
    bo większa nie jest potrzebna. uwierzcie mi na tę większą rozdzielczość potrzba więcej kart pamięci. potrzebny jast bardzo mocny komp do obróbki.... a nakręcić film tylko, żeby nakręcić, to właśnie wystarczy Wam, nam rozdzielczość 720p
    Ostatnio edytowane przez grzeSiuu ; 12-10-2010 o 19:18 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Pomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzeSiuu Zobacz posta
    witam wszystkich

canon'ie a tu brak info.

Info o aparacie masz na stronie

http://www.canon.pl/For_Home/Product...rShot_SX30_IS/

co do Fuji FinePix HS10 to brak słow.
    powodzenia w wyborze nowego aparatu
    Canon EOS 1D Mark II N. 17-40 f4 L . 300 f 2.8 IS L.CF SanDisc Extreme 16 GB..Fotobank.Hand Strap.Statyw,filtry,plany+dluga lista zakupow . pusty portfel...

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Morfeusz12 Zobacz posta
    Info o aparacie masz na stronie

http://www.canon.pl/For_Home/Product...rShot_SX30_IS/

co do Fuji FinePix HS10 to brak słow.
    powodzenia w wyborze nowego aparatu
    witaj Morfeusz12

akurat Ty piszesz najwięcej ciekawych rzeczy
    a "brak info" oznaczało, że nikt tutaj nic konkretnego nie napisał... oczywiście oprócz Ciebie i może jeszcze jednej osoby.
    dane techniczne przeczytałem i nawet zanlazłem niby to pierwszy opis aparatu:
    http://www.pocket-lint.com/review/50...-camera-review
    ja osobiście nie kwestionuję żadnego rozwiązania. ja chcę głośno i wyraźnie napisać, że wszystko jest dla ludzi. lustrzanki są dla ludzi i nigdy złego słowa o nich nie powiem. wiem, bo sam miałem. tyle, że takie mega zoomy, mini kompakciki i nawet te aparaty wodo, kurzo i cotam jeszcze szczelne też są dla ludzi i nie mozna porównywać je tylko i wyłacznie do luster i z góry zakładać, że są dużo gorsze... albo zbędne.
    i na większości forach czytam tylko "nie warte, za te pinieniądze masz lustrzankę".
    a przecież są ludzie jak ja, którzy właśnie z założenia i przeznaczenia szukają czego innego. rozumiem, jak ktoś się zapyta czy sx30 będzie dobrym wyborem do fotografii ślubnej, bo np się nie zna i dopiero zaczyna.
    a na takich forach powinniśmy dowiedzieć się jak najwięcej o danym temacie, konkretnym przedmiocie.

no i jeszcze mam pytanko, co to znaczy "co do Fuji FinePix HS10 to brak słow"?
    nie bardzo rozumiem.
    dodam dla podkreślenia wartości Twojej wypowiedzi:
    - gorszy uchwyt i umiejscowienie spustu migawki
    - slot na kartę pamięci
    - latający obiektyw
    - spieprzyli szybkosc ogniskowania
    Na plus :
    szybsze zdjecia seryjne
    kupe gadzetow programowych
    optyka poprawiona ,lepsza matryca i sama ogniskowa potrafi zadziwic

aż miło poczytać. konkrety. tego tu szukam
    Ostatnio edytowane przez grzeSiuu ; 12-10-2010 o 21:30 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Pomorskie

Domyślnie

no i jeszcze mam pytanko, co to znaczy "co do Fuji FinePix HS10 to brak słow"?
    nie bardzo rozumiem.
    konkrety. tego tu szukam
    Moja wypowiedz dotyczyła różnic pomiedzy sx20 a sx30 .
    Prosze nie powtarzaj sie z trescia !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Co do do Fuji FinePix HS10 proponuje udaj sie do pierwszego lepszego marketu gdzie mogłbys włożyć karte do HS10 i popstrykac pare probnych fotek,poproś o canona sx20 IS ,zrób te same zdjecia ,porównaj ogniskową HS10 {notabene wieksza od sx20} wróc do domu obejrzyj zdjęcia i wowczas bedziesz miał odpowiedz dlaczego tak napisałem- czego nie rozumiesz.
    Pozdr

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

grzeSiuu mowi cze

ja dopiero raczkuje na forum. nie wiem jeszcze jak sie pozbyc !!!laczenia!!!
    roznice dobrze zrozumialem. powiem wiecej zwrociles dla mnie na wazne rzeczy.
    chcialem jednak wymusic od Ciebie wiecej info na temat Fuji FinePix HS10
    testy chętnie zrobię ale będę go chciał porównać do sx30.
    jezeli masz jednak ochote, to prosze napisz wiecej o Fuji FinePix HS10.
    no i oczywiscie o sx30... jezeli ja bardziej przetestowales

pozdr.
    grzeSiuu
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Miasto
    Pomorskie

Domyślnie

grzeSiuu mowi cze

HS10 porównać do sx30!

grzeSiuu
    Wooooow to przepaść
    A co to za taktyka coś na kimś "wymusić"?
    Zaproponowalem byś sam sobie sprawdzil i ocenil stronniczo wobec swoich kryteriów .

Pre filmow z sx30 klikamy na HD
    http://www.youtube.com/watch?v=Mkt7fvFC5Wg
    http://www.youtube.com/watch?v=grYX_o7Uk94
    http://www.youtube.com/watch?v=V3l5kVpUeVw
    http://www.youtube.com/watch?v=ylE3qv8_Vwc
    http://www.youtube.com/watch?v=x50S6sAWMxs

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

zaraz taktyka raczej prośba... tylko wyraz inny w użyciu
    a na testy organoleptyczne przyjdzie czas.
    obawiam się tylko, że modele mi się zmienią

na tę chwilę będę porównywać fu do ca (jw)
    pozdr.

p.s.
    ja jednak wolę poczytać opinie użytkowników. zawsze jest szansa, że zwrócą uwagę na rzeczy o których nie pomyślę, by sprawdzić w sklepie.
    np: latający obiektyw lub miejsce na kartę
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Miasto
    Pomorskie

Domyślnie

Przy maksymalnej ogniskowej .
    Pozdr

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów