Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 106

Wątek: Canon PowerShot SX30IS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Predatorddd Zobacz posta
    Chciałbym rady co wybrać: SX30, HS10, FZ38, 45, 100, czy są między nimi jakieś wyraźne różnice ....
    odważny jesteś, że na forum canon'a pytasz, czy będą lepsze panasonic czy sony.
    inna sprawa, że pytasz o inne aparaty w wątku poświęconym SX30.

Domyślnie

A gdzie mam zapytać na forum Panasonica czy Fuji?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam pytanie o tryb video w tym aparacie: czy można filmować z zablokowaną ekspozycją i ostrością? Chodzi mi o uzyskanie efektów choć trochę przypominających normalny film. Jeśli nie, to może w lustrzankach?

Domyślnie

Raczej nie uzyskasz odpowiedzi bo chyba nikt go jeszcze nie testował, aparat wszedł na rynek we wrześniu a sample i filmy widziałem z wiosny więc raczej to przekręty reklamowe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Predatorddd Zobacz posta
    A gdzie mam zapytać na forum Panasonica czy Fuji?
    może na bardziej ogólnym forum poświęconym aparatom?

Dopiero zaczyna Awatar ondyne
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moja opinia jest taka, że nigdy nie kupiłbym HS-10. Powodem jest brak możliwości używania "inteligentnej" lampy błyskowej. Po prostu nie istnieje flash do aparatów Fuji, tak jak do Canona, Nikona, Pentax'a, ... Flashe do Fuji sa flashami całkowicie manualnymi (robi je np. Metz) i używa sie ich tak jak w ubiegłym wieku używało się flashów do Zenitha albo Praktiki. Zero komunikacji flash'a z aparatem. Wszystko ustawiasz na oko. Ja do Canona mam flash 430EX i 580EX i nie dość, że przy pomocy 580EX wyzwalam sobie 430X, to dodatkowo mam ST-E2 do wyzwalania na odległość jednocześnie 580 jak i 430.
    Jeżeli nie jesteś zainteresowany zewnętrznym flashem i z góry zakładasz, że nigdy nie będziesz odczuwał braku porządnego flash'a, to śmiało możesz sobie kupić HS-10, który nie dość, że wcale nie jest gorszy pod względem jakości od SX-30, to ponadto jest znacznie szybszy i ma manualny zoom, ato nie jest bez znaczenia. No i ponadto ma możliwość robienia zdjęć w RAW, ale myślę, że jeżeli chcesz robić w RAW, to lepiej kup sobie lustrzankę i wydaj kupę kasy na szkła.

A najlepiej zrobisz jeśli przed kupnem poczytasz sobie trochę prawdziwych testów.
    Tu znajdziesz linki do najlepszych testów dla HS-10:
    http://www.dcviews.com/_fuji/hs10.htm
    a tu dla SX-30
    http://www.dcviews.com/_canon/sx30.htm
    EOS 450D, S5 IS + EX430

Domyślnie

Dzięki za konkretny post i linki, faktycznie dość fajne testy, szkoda tylko, że mój angielski nie za mocny. Trudny wybór oba aparaty robią podobne jakościowo zdjęcia, jakoś subiektywnie SX30 bardziej mi się podoba. Mam jeszcze trochę czasu, zamierzam kupić aparat po świętach wtedy mam nadzieję, że ceny będą najniższe.

Domyślnie

mam pytanko.słyszałem opinie że Canon xs 30 robi zdjęcia ale do maks 200iso..czy to prawda?czytałem taką opinie na cokupić.pl..kurcze straszny dylemat z tymi superzoomami..ja zielony,wszedzie piszą co innego i bądz tu człowiek madry..nida sie..heh..aaa i prośba..mógłby ktoś skopiować linka do tematu jakiego superzooma najlepiej wybrać>?canon xs30,Panasonic fz45,100,Fujifilm hs10...Byłbym bardzo wdzięczny..Pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar ondyne
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To nieprawda, że SX30 robi na max ISO 200. Gdyby tak było, to nikt na świecie, by tego nie kupił.
    Pytasz o link do strony, gdzie ktoś Ci powie, jakiego superzooma wybrać. Odpowiedź jest taka, że nie ma takiego linku, bo nie ma takiej strony. Na Twoje pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. To tak jakbyś chciał kupić mały samochód i pytałbyś, co będzie lepsze: Clio, Corsa, Fiesta, Yaris, ... Ile osób spytasz, tyle dostaniesz odpowiedzi. Najlepiej pojechać do jakiegoś salonu, usiąść za kierownicą i odbyć próbną jazdę. Podobnie jest z aparatem. Pojedź do jakiegoś sklepu, weź aparat do ręki, zajrzyj w wizjer, zobacz menu, zrób kilka fotek, oceń jakość obudowy, ...
    Jeżeli nie masz możliwości pojechać do sklepu, to zajrzyj na stronę www.dcviews.com. Tam są linki do wszystkich porządnych testów wszystkich aparatów. Poszukaj i poczytaj.
    To jest forum Canona i większość osób poleci Ci zapewne Canona SX30. Moim zdaniem jest to najlepszy wybór. Ale jeśli chcesz aby aparat był szybki i miał niskie szumy na ISO 800, to może poszukaj czegoś innego. Ale jak już znajdziesz to coś innego, to nie narzekaj, że nie ma zoom do 840mm, że brakuje stopki do flasha albo że nie ma ruchomego ekranu LCD. Ale może lepiej nie mieć obiektywu superdługiego, ale za to mieć małe abberacje chromatyczne. Decyzja należy tylko i wyłącznie do Ciebie.
    EOS 450D, S5 IS + EX430

Domyślnie

byłem w sklepie i obydwa mi sie podobają..tzn hs10 i canon..panasonic mniej..własnie ten ból to jest że nie znam sie na fotografii i nie moge sobie porównać aparatów w sklepie..chce sobie kupić aparat i dopiero zaczne go poznawać..kolorystyka panasonica fz100 mis ie podoba,ale podobno strasznie szumi od iso 200,podobno miał to firmware 1.01 zmienić ale nie znalazłem odpowiedzi potwierdzającej tej tezy..kupuje aparat raz na kilka lat i chce kupic dobrze..dlatego musze sie was radzić..pomózcie..

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów