Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Zmiana systemu

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Off-topnę, bo robi się coraz śmieszniej.

Niech no mi ktoś zdefiniuje to "przepakowanie" matrycy... bo ja już nie wiem czy mam przepakowaną czy nie i czy to źle czy dobrze

50d ma 1.5 razy więcej pixeli niż 40d, więc odległości międzypixelowe są 1,22 razy mniejsze. Masakra Panie, nóż w plecy Dyfrakcyjnego Bandziora. 7d ma 1.2 razy więcej pixeli niż 50d, co daje spadek odległości międzypixelowej 1,1 razy. Przepakowali, a wiadomo że od tego ptaszek maleje.

Peny mają pixele rozłożone dwa razy gęściej od mojego trupka. Czy one są przepakowane? To zależy (czy go mamy czy nie ).
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Off-topnę, bo robi się coraz śmieszniej.

Niech no mi ktoś zdefiniuje to "przepakowanie" matrycy... bo ja już nie wiem czy mam przepakowaną czy nie i czy to źle czy dobrze

50d ma 1.5 razy więcej pixeli niż 40d, więc odległości międzypixelowe są 1,22 razy mniejsze. Masakra Panie, nóż w plecy Dyfrakcyjnego Bandziora. 7d ma 1.2 razy więcej pixeli niż 50d, co daje spadek odległości międzypixelowej 1,1 razy. Przepakowali, a wiadomo że od tego ptaszek maleje.

Peny mają pixele rozłożone dwa razy gęściej od mojego trupka. Czy one są przepakowane? To zależy (czy go mamy czy nie ).
    Kolega tu udaje, że nie wie co to jest przepakowana matryca, ale przecież ma jednak jakąś wiedzę tajemną w tym temacie, bo raczył stwierdzić niedawno, odnosząc się do 24-70L i 50D:

"Żaden z tych obiektywów nie jest polecany na tak gęstą matrycę."
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=68338

To może to jest definicja? >> Korpus Canona z przepakowaną matrycą, to taki korpus do którego nie jest polecany jeden z flagowych profesjonalnych obiektywów tegoż producenta<<

Uprawnienia umieszczania postów