Rawy najlepiej pobrać z innego Chomika http://chomikuj.pl/Mizianie
hasło:kasztany
Przyznam ze nie chciało mi się robić więcej testów - ale jak się zaczęło to trzeba forumowiczów potraktować serio.
Rezultaty z proponowanymi ustanawianiami dla G12 są jeszcze lepsze niż myślałem.
Można byłoby powiedzieć ze doskonale nadaje się do testów, ale podtrzymuję poprzednie sugestie że do fotografii makr i z bliska - dokumenty i inne tego typu gdzie potrzebna jest duża głębia ostrości bije układ 40D z EF24-105 na głowę tak pod względem potrzebnego światła, funkcjonalności (wygody ciężaru itd.)
Na pochwałę zasługuje również światłomierz pomiary bez lampy oraz z lampami zewnętrznymi, mocowanymi na korpusie jak i zestawem zdalnym, u mnie transmiter St-E2 i lampy EX580 i EX460 II, a także wyzwalanymi z fotoceli BRAWOOOO !!!!
Pomiar z lampy wbudowanej w ograniczonym zakresie odległości -przy preselekcji przysłony słaby, ale bardzo doby na 1 i 2 kurtynę.
Konkluzja ogólna.
Próbowałem dowiedzieć się czegoś więcej o tym aparacie w sieci.Rzecz zdumiewająca- powtarzane są dwie opinie - informacja prasowa i sceptyczna oraz wałkowane specyfikacje techniczne i to we wszystkich językach na całym Świecie łącznie z niniejszym forum.
Należy chyba to przełamać.
Kto ma sprzęt niech coś napisze ale nie co by chciał mieć tylko co ma.
Seria G jest chyba tego warta.