Moje 3 grosze po miesiacu uzytkowania:
- Nic nie trzeszczy, jest wrecz pancernie.
- Zauwazylem ze nagrzewa sie bateria i to wtedy gdy np krecisz filmiki a tak przy zdjeciach to spoko.
- RAWki sa fajne ale przy jpg chyba za mocna wyostrza jak na moj gust.
- Dzwiek stereo zbiera dosc dobrze zwazywszy na brak gabki anytszumowej(wiatrowej)
-mile zaskoczony stabilizacja i linia horyzontu
- AF szybki i super krotki czas reakcji
- fajny bajer gdy na imprezie rodzinnej robisz fotki to po zdjeciu wysfitla ikonke zamknietych oczu, czy ktos mrugnal![]()
- AF tzw precyzyjny punkt ostrzenia - polaczony z pkt pomiarem swiatla dziala szybko i precyzyjnie
minusy:
- przy opcji wykrywania twarzy w AV trybie i malej glebi z malej odleglosci od portretowanej osoby troche nie moze sie zdecydowac na co ustawic ostrosc, ale gdy uzyje tego trybu AF dla programu portret to w dziwny sposob ignoruje nos a ustawia ostrosc na oczywiec niby plus na softu.
= dla wyjasnienia -robie na codzien 5 tkami z Lkami stalkami wiec wiem co to jest dobra jakosc zdjecia i nie zamierzam tutaj porownywac tego aparatu do innego. Jak kazdy ma swoje zastosowanie u mnie foty typu super notatki filmowo fotograficzne z imprez niefotograficznych i spacerow, oraz do obudowy podwodnej.
Sens porownania takiego aparatu do lustrzanki jest taki troche w stylu.... nie jezdze na codzien mercem S klasa bo czasami wystarcza mi A klasa, ale ze swiadomoscia wsiadam w A.