-
Shot
dzieki.
Mówiąc o lipnych algorytmach mam na mysli te z programu dostarczonego mi przez canona - Canon Digital Camera File Viewer Utility. Jesli godzinami sie mecze np. z tym zdjeciem do ktorego dalem linka i nie moge uzyskac takiej kolorystyki jak na zalaczonym jpeg to staram sie chociaz przekonwertowac plik oprogramowaniem canona. W tym oprogramowaniu wybieram profil mojego aparatu - 300D, "as shot" ustawiam na opcje: exposure, contrast, color saturation, color tone, sharpness, color space, czyli na wszystko co mozna. Nastepnuje konwersja i ... no i oczywiscie widze te same kolory co w innych wywolywaczach RAW, ale nie te ktore mam w załączonym JPEG. Rowniez w tym samym programie dostarczonym przez canona staram sie wyciagnac załączony jpeg, no i wyciąga ale znów te kolkory - nie takie. Wiec dlatego pytam, co to za beznadziejne dzialanie tych programów. OK - przyznaje ze przy wiekszosci zdjec roznicy nie widze, ale przy tym jest kolosalna. No i dlatego zastanawiam sie czy DPP, rowniez program canona zrobi to dobrze, jesli inny canona nie daje sobie rady.
Uprawnienia umieszczania postów