Mam pytanie, wywoujac niektore RAW nie jestem w stanie uzyskac takich kolorow jak widze oryginalnie na zalaczonym jpeg. Zalaczony jpeg jest oczywiscie kolorystycznie ladniejszy, bardziej mi sie podoba, moge siedziec pare godzin w camera raw i jak bym sie staral, tak nie wychodzi, podobnie w innych programach RAW. Postanowilem wiec przekonwertowc pliki na jpeg za pomoca oprogramowania canona - FileViewerUtility 1.3. Profil aparatu wybralem na mojego - 300D, biore wszystkie ustawienia na "as shot", zachodzi konwersja i znow barwy na zdjeciu o wiele gorsze jak te na dolaczonym jpeg w RAW. A wiec postanowilem wyciagnac zalaczony plik jpeg z RAW, rowniez za pomoca dolaczonego oprogramowania przez canona. No i znow kolejnym razem to samo, znow kolory nie jak na zalaczonym jpeg w pliku raw a takie jak wczensiej w camera raw, konwersji itp. Czy ktos wie jak przekonwertowac/wywolac/wyciagnac plik jpeg z RAW by kolory byly takie jak na faktycznym jpeg zalaczonym w RAW. Oto przykladowy moj plik RAW:
http://home.wi.ps.pl/~mkurkiewicz/CRW_317_(21).rar
Jak bym sie staral, tak nie moge uzyskac tego co widze na zalaczonym jpeg, co robie nie tak ?