7d + Sigma 17-70 f/2.8-4 + Sigma 70-200 f/2.8
1 i 7 szkoda że nie widać piłki, a reszta jak dla mnie całkiem fajne piłkarskie foty![]()
C7D+C400D|C24-70 f/2.8 |C70-200 f/2.8| inne drobiazgi
Moja (pseudo) galeria
Blog sportowy: www.leszeks-photography.blogspot.com
Zdjęć piłki nożnej bez piłki nie ratują nawet pozy, czy miny zawodników. No chyba, że eksponowana jest nie akcja, tylko np. radość po bramce.
Reszta fajna i dynamiczna, ciężko się do czegoś przyczepić![]()
Jeśli wolno się odnieść tak wybiórczo, to seria z monocyklem nie wygląda zbyt dobrze. Głównie brakuje tutaj jakiegoś układu odniesienia, cieni na ziemi, wszystko wisi w powietrzu, i wygląda jak wklejone. Można się domyślać co ten pan robił za tricki, ale pokazane to jest tak, jakby się mocował z siodełkiem gdzieś tam w przestrzeni :wink: Wszystko wygląda płasko i statycznie.
Na pytanie co z tym zrobić, myślę, że po pierwsze robić takie zdjęcia na krótszej ogniskowej, wtedy uwypukli się perspektywa i zmniejszyłby się ten efekt wklejenia. Po drugie wydłużyć trochę czas, żeby pokazać ruch, i nadać dynamiki tym zdjęciom, można też sporadycznie pokombinować ze skosami, również dla wrażenia dynamiki.
Pozdrawiam
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.