Tak poza tematem. Co to za dyscyplina sportowa? Jakaś nowa odmiana bokso-karato-zapasów?Zamieszczone przez antonjo
Tak poza tematem. Co to za dyscyplina sportowa? Jakaś nowa odmiana bokso-karato-zapasów?Zamieszczone przez antonjo
I tak z topicu chyba nici, więc możemy zrobić OT, dział i tak do tego dobry
to formuła walki MMA (mixed martial arts) - gdzie w walce, dozwolone są techniki zarówno uderzane jak i chwytane - z minimalną bezpieczną dla zawodników ilością ograniczeń. Po portugalsku - vale tudo (wszystko idzie)Zamieszczone przez kocis
W tej formule walki dozwolone są zarówno dźwignie i duszenia, jak i rzuty, obalenia, łamania, podcięcia, trzymania, uderzenia, kopnięcia...itd. Walka odbywa się zarówno w "stócje" jak i w parterze.
Dla chętnych wklejam parę linków do poczytania na temat:
samego MMA
publikacji o MMA
największego polskiego poratlu MMA
pozdro
Bardzo dzięki za wyjaśnienia.
to teraz na bank nikt nie da sie pobawic 5D.. nie dosc ze Cie tu nie znaja, to jeszcze jakies walki z kopami i lamaniem lubisz..![]()
fakt lubie walki... ale pstrykaćSam nigdy nie trenowałem pod kątem MMA, jedynie parę lat jiu jitsu...
A co 5d, jak widać zostaje mi giełda w Warszawie, albo wizyta w jakimś sklepie foto. . .
pozdro
w sumie ten wątek nie ma też charakteru galerii zdejć o MMA, jest tu tylko linka, której pewnie i tak nikomu nie chce się przeglądać.Może zmienie tytuł wątku, żeby było jaśniej o co chodzi? Albo poszukaj w wątkach o 5d, kto go ma, i napisz PW?
Rób jak chcesz panie moderator, możesz wogóle posłac cały watek w diabły.
Sprawe mam nadzieje załatwie którejś niedzieli na giełdzie . Koniec i bomba
pozdro
Witam kolejnego (prawie) nawroconego
Mysle ze powinniscie zmienic temat. Takie "5d w wawie" nic nie mowi o tym ze ktos chce pomacac. Wielu ludzi pewnie ominelo (zwlaszcza posiadaczy), bo skoro oni maja to co ich to ze w wawie![]()
...
Antonjo - nie spiesz sie z tym 5d. Do tego czasu bedzie juz d200. Przyznam, ze 5D jest w moich planach, ale na spokojnie. To co wyprawiaja szkla zoom z tym aparatem wola o pomste do nieba. Do sportu calkowicie sie to nie nadaje, bo dla mnie nawet 5kl/s w 20D jest za malo...
Jesli to do statycznych portretow i widoczkow to jak najbardzije tak. Ale POCZEKAJ na D200.... pzdr Poslalem ci PM.
Chodziło mi oczywiście o taką zmianę, o jakiej mówi Kuchatek: żeby zwiększyć szansę, że ktoś z 5d wejdzie i da Ci pomacać. Dopisałem do tytułu "Kto ma ...?"Zamieszczone przez antonjo
Wątek w galerii oczywiście możesz założyć, albo mogę Ci wyciąć, jeśli chcesz.