Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Jaki obiektyw do macro za 1000-2000 zł?

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk
    offtop
    ja mysle ze powinna tu dzialac automatyczna wyszukiwarka
    ktora kazdy nowy post z "glupimi" pytaniami powinna przekierowywac
    do dzialu "UŻYJ SZUKAJ"

oczywiscie powinna byc wyposarzona w sztuczna inteligencje
    chodz napewno nie wyzsza niz autorzy takowych postów
    pan moderator Tomasz G. ?
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Coś już napisał Awatar karczmarz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez

My, by uniknac opuszczania forum przez ludzi znudzonych i zniecheconych wiecznie powtarzajacymi sie tymi samymi pytaniami - wlasnie po to stworzylismy podforum Dla Poczatkujacych.
    Ty - o ile bedziesz wiecznie prezentowal takie podejscie "nie podoba sie - nie odpowiadaj" - w koncu zaczniesz byc ignorowany przez taka ilosc ludzi ze nic sie nie dowiesz... i moze dopiero wtedy przekonasz sie ze wyszukiwarka nie parzy . Powodzenia.
    Witam,

Przyjmuję i dzięki

pozdrawiam
    j.

hroboskop
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez

"Istnieją techniczne środowiska dyskusyjne, w których z powodu źle pojętej superuprzejmości piszącym nie wolno wspominać o błędach znalezionych w cudzych postach - "jeśli nie chcesz pomóc użytkownikowi w tym, o co pyta, to się nie odzywaj". Doświadczeni użytkownicy opuszczą taką grupę, a dyskusje tam zmienią się w bezsensowną paplaninę. Grupa stanie się bezużyteczna jako forum techniczne."

My, by uniknac opuszczania forum przez ludzi znudzonych i zniecheconych wiecznie powtarzajacymi sie tymi samymi pytaniami - wlasnie po to stworzylismy podforum Dla Poczatkujacych.
    Ty - o ile bedziesz wiecznie prezentowal takie podejscie "nie podoba sie - nie odpowiadaj" - w koncu zaczniesz byc ignorowany przez taka ilosc ludzi ze nic sie nie dowiesz... i moze dopiero wtedy przekonasz sie ze wyszukiwarka nie parzy . Powodzenia.
    Po pierwsze brzmi to jak belkot urzednika z najlepszych lat PRL, ktory nic innego nie umie jak tylko mnozyc slowa bez znaczenia. Po drugie zamieszczanie tego akurat w forum dla poczatkujacych jest dla mnie pomylka.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hroboskop
    Po pierwsze brzmi to jak belkot urzednika z najlepszych lat PRL, ktory nic innego nie umie jak tylko mnozyc slowa bez znaczenia. Po drugie zamieszczanie tego akurat w forum dla poczatkujacych jest dla mnie pomylka.
    ta ja ci przetlumacze inaczej
    jest 55 postow z wyrazem makro w tytule
    http://canon-board.info/search.php?searchid=258027
    i 123 posty z wyrazem macro
    http://canon-board.info/search.php?searchid=258028

jak sadzisz ile razy w tych watkach padla odpowiedz na pytania o makro?.. zakladajac pesymistycznie ze jedynie 30% watkow skonczylo sie odpowiedzia to bedziesz mial conajmniej 56 postow !! czytales choc jeden z nich??

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Po pierwsze brzmi to jak belkot urzednika z najlepszych lat PRL, ktory nic innego nie umie jak tylko mnozyc slowa bez znaczenia...
    Tych słów wcale nie jest tam znowu aż tak dużo, tym bardziej ze jest to raptem niewielki cytat ze znacznie obszerniejszej całości:
    http://rtfm.killfile.pl
    Ja myślę, że raczej problem leży w tym, iż za sprawą SMS-ów dzisiejsza młodziez ma zdolność percepcji tekstu pisanego ograniczoną do 160 znaków
    Najważniejsze w tym tekście było przesłanie:

Jeśli bedziesz prezentowal takie podejscie "nie podoba sie - nie odpowiadaj" - w koncu zaczniesz byc ignorowany przez taka ilosc ludzi, ze nic sie nie dowiesz.
    Statystyka tekstu (za MS Word):
    - wyrazy 26
    - znaki (bez spacji) 134
    - znaki (ze spacjami) 159

Mam nadzieję, ze to już nie będzie za długie
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 02-12-2005 o 09:03
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

hroboskop
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    ta ja ci przetlumacze inaczej
    jest 55 postow z wyrazem makro w tytule
    http://canon-board.info/search.php?searchid=258027
    i 123 posty z wyrazem macro
    http://canon-board.info/search.php?searchid=258028

jak sadzisz ile razy w tych watkach padla odpowiedz na pytania o makro?.. zakladajac pesymistycznie ze jedynie 30% watkow skonczylo sie odpowiedzia to bedziesz mial conajmniej 56 postow !! czytales choc jeden z nich??
    Nie wiem jak to zrobiles, ale oba linki prowadza do strony z takim oto komunikatem

Kod:
    Niestety, nie znaleziono wyników dla podanych kryteriów. $displayCommon
    Ja wiele watkow o makro czytalem, bo szukam obiektywyu do marko. Jestem juz na 99% zdecydowany na 60mm/2,8, ale ciagle szukam informacji. Jestem uzytkownikiem poczatkujacym i bez nalezytych podstaw. Wiec jedno slowo do mnie nie trafia. Przez to, ze jestem poczatkujacy to musze przeczytac dziesiec podobnych opinii, najlepiej popartych roznymi argumentami i jeszcze z opisem indywidualnych doswiadczen. I dopiero na tej podstawie kupie sobie obietyw za tysiac lub dwa tysiace zlotych. Jesli kupie sobie szajs bo trafilem na kogos o odmiennych do mnie i calkiem niezroumialych dla mnie pogladach fotografa z dwudziestopiecioletnim doswiadczeniem to sobie bede pozniej plul w brode, bo drugiego obietkywu do makro tak sobie szybko nie kupie. Mozesz to co napisalem nazwac 'manifestem poczatkujacego' i dolaczyc do killfile.pl - przyda sie tym co zapominaja ze i wół cieleciem kiedys bół.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Nie wiem jak to zrobiles, ale oba linki prowadza do strony z takim oto komunikatem

Kod:
    Niestety, nie znaleziono wyników dla podanych kryteriów. $displayCommon
    wejdz tu http://canon-board.info/search.php wpisz czego szukasz (macro/makro) i zaznacz nizej [szukaj tylko w tytulach]
    nie wiem dlaczego te linki sie zdezaktualizowaly... widocznie tak jest i juz

Ja wiele watkow o makro czytalem, bo szukam obiektywyu do marko. Jestem juz na 99% zdecydowany na 60mm/2,8, ale ciagle szukam informacji. Jestem uzytkownikiem poczatkujacym i bez nalezytych podstaw. Wiec jedno slowo do mnie nie trafia. Przez to, ze jestem poczatkujacy to musze przeczytac dziesiec podobnych opinii, najlepiej popartych roznymi argumentami i jeszcze z opisem indywidualnych doswiadczen. I dopiero na tej podstawie kupie sobie obietyw za tysiac lub dwa tysiace zlotych.
    i dlatego odsylam do tych wielu opini, bo chyba nie wyobrazasz sobie jak by to bylo jak by co tydzien kilkanascie osob ciagle pisalo to samo ( bo makro to dosyc czesto pojawiajacy sie temat na forum), poza tym odsylajac cie do tych linkow staram ci sie pomoc znajdujac za ciebie interesujace cie tematy wlasnie dlatego ze jestes poczatkujacym.
    nie ma sie co obrazac ze na pytanie w stylu co to jest 'cos' ? dostajesz odpowiedz 'cos' zostalo obszernie omowione TU (tu link)...

Mozesz to co napisalem nazwac 'manifestem poczatkujacego' i dolaczyc do killfile.pl - przyda sie tym co zapominaja ze i wół cieleciem kiedys bół.
    to nie manifest bo manifest to jest to http://swo.pwn.pl/haslo.php?id=16887 ;-) wiec poprostu nie rob foch czytaj uwaznie ucz sie i pytaj ale o rzeczy wazne a nie o 'makro' ogolnie tylko szczegolowo - ogolnie jest juz wszytko napisane...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Ja wiele watkow o makro czytalem, bo szukam obiektywyu do marko. Jestem juz na 99% zdecydowany na 60mm/2,8, ale ciagle szukam informacji. Jestem uzytkownikiem poczatkujacym i bez nalezytych podstaw. Wiec jedno slowo do mnie nie trafia...
    Wiec na ponizszych stronach masz obszerne i wyczerpujące opracowanie:
    http://www.fotografia-przyrodnicza.a...afia/macro.php
    http://www.stopa.cso.pl/
    ...Mozesz to co napisalem nazwac 'manifestem poczatkujacego' i dolaczyc do killfile.pl - przyda sie tym co zapominaja ze i wół cieleciem kiedys bół.
    Przestań wreszcie robić z siebie ofiarę i obnosić się ze swoim lamerstwem!
    Zamiast ogłaszać jakieś pseudomanifesty, weź się w garść i zapoznaj się dobrze z podanymi stronami. Masz zajęcie na weekend :-)
    Jak się do tego przyłożysz, to na pewno przestaniesz być taki początkujacy, zdobędziesz solidne podstawy i zaczniesz zadawac konkretne pytania.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

hroboskop
    Guest

Domyślnie

Nie chce z siebie robic ofiary lamerskiej, tylko chcialem zauwazyc, ze jako poczatkujacy mam wiele niepewnosci i potrzebuje wsparcia. Nie mam dostepu do sprzetu, zeby dzieki niemu wyrobic sobie opinie, dlatego raczej po samej lekturze nie stane sie znawca. Musze zaufac ludziom i kupic sobie cos do robienia zdjec, a dopiero potem zdobyc doswiadczenie. To tyle ode mnie.
    A jeszcze chcialbym przypomniec, ze nie jestem autorem tego watku, a tylko sie wtracilem ze swoim manifestem w slusznej srpawie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

tylko sie wtracilem ze swoim manifestem w slusznej srpawie
    Ten twoj "manifest w slusznej sprawie" to brzmi jak kobieta informatyk lub swinka morska. Kto zna dowcip ten zrozumie. Kto nie zna niech sobie wygoogla ten dowcip

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów