Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Front Focus. 50D + Tamron 17-50 i C 85mm 1.8 USM. Prośba o rady

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Ale to jest opcja (pewnie jeśli tak, to za dodatkową kasę - jaką?) żeby się umówić na konkretny dzień i godzinę i żeby to zrobili od ręki? Na rozłąkę ze sprzętem foto reaguję migreną i wysypką
    W moim przypadku ta kasa została wydana wcześniej, na regulację body+obiektywy (pogwarancyjnie czyli odpłatnie). Jak przestrzeliłem zestaw, wysłałem go ponownie z reklamacją. Przysłano mi zdjęcia ze "ścieżki" na dowód, że moja reklamacja jest nieuzasadniona. Poprosiłem więc o kontrolowany odbiór, na który umówiłem się w pasującym serwisantowi czasie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    O 13:58 było tak:
    O 16:21 tak:
    Więc zabrałem sprzęt i pojechałem do domu.

Oczywiście, to tylko kilka zdjęć z setki które zrobiłem pod "Żytnią", różnymi obiektywami. Od 14:00 do 16:00 było chyba 4 lub 5 korekt ustawień. Najpierw z pierwotnego backfocusa zrobili mi straszliwego frontfocusa, potem metodą bisekcji doszliśmy do "consensusu"
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    Odnośnie zdjęć, to cropy mniej więcej 1/2 po boku ujęć z około 4m (ogniskowa x 50). Światło mi sprzyjało, nie było daleko od przepisowych bodajże 5200K. Bateryjki rozstawione tak, aby najbliższe łapały się w GO, kolejne na granicy (dla 85/1.8 to 10cm).
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 13-09-2010 o 16:51 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Uprawnienia umieszczania postów