Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: Jaki obiektyw wybrać? Proszę o podpowiedz

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Ja odniosłem inne wrażenie i stąd taka moja reakcja.
    Generalnie jak się odnosi do jakiegoś wcześniejszego (konkretnego) postu, to trzeba go zacytować, podać jego numer lub na początku napisać nazwę użytkownika. Wiadomo, że jak odnosisz się do ostatniego (poprzedzającego) postu w wątku, to go nie cytujesz.
    Kolega xxkomarxx nie przestrzegał tej prostej zasady i stąd być może wynikła niejednoznaczna sytuacja.
    W każdym razie już nie patrząc już na to, czy ktoś kogoś zacytował czy też nie, to nazywanie innego forumowicza leniem jest nie tylko brakiem kultury słownej ale po prostu zwykłym chamstwem

Nie cytując pisałem o poście autora wątku i basta.
    Powiedz mi w takim razie jak można nazwać osobę która zadaje kolejne pytanie z serii co wybrać?
    Zadaje się pytanie jakie inni zadawali już dziesiątki razy. A tłumaczy się tym że tyle tego jest że nie można nic znaleźć. Samemu dorzuca kolejny temat do "Bałaganu"
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jago jeśli czymś Cię uraziłem to najmocniej przepraszam. Nie chciałem nikogo obrażać w żaden sposób. Nie jest to miejsce żeby się kłócić. Skoro już powstał ten wątek to niech autor coś skorzysta.
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 14-09-2010 o 09:18 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Jest dokładnie tak jak piszesz Januszu.
    Na forum takich pytań i tematów o szkłach jest mnóstwo. Dla mnie to nic innego jak lenistwo, chyba że komuś wydaje się że zakładając nowy temat uzyska lepsze informacje.
    Czyli cała rozmowa w temacie "jaki obiektyw wybrać" powinna być w jednym wątku ciągniętym od początku powstania forum i wtedy byłoby lepiej?
    Moim zdaniem tematy takie sa potrzebne co jakiś czas, bo co jakiś czas wychodzi nowy obiektyw, są robione nowe testy i odpowiedź na pytanie jaki spacer zoom warto kupić może być inna teraz a inna za pół roku.
    15-85 w chwili obecnej jest najbardziej polecanym rozwiązaniem, o ile nie planuje się zmiany na FF w przeciągu najbliższych paru lat. Sam planuję go kiedyś kupić.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nozart Zobacz posta
    Jeżeli to prawda, w sumie nawet logiczna z tego co było wcześniej powiedziane, to wszyscy inni faktycznie by się tak mylili??
    Znalezłem coś takiego i C 15-85 wcale nie wypada chyba gorzej niż C 17-85. No chyba że mam coś ze wzorkiem, albo coś źle patrzyłem

http://www.juzaphoto.com/eng/article...gma_18-125.htm

Więc teoretycznie, idąc tym samym tokiem mylenia, od C 15-85 powinien być lepszy Tamron 28-75, ale czy tak jest??
    No jest lepszy, bo ja
    śniejszy.

Z testów Juzaphoto wygąda, że 15-85 jest gorszy od 17-85 tylko na 85 mm, poza środkiem. Ale nie ma testów pomiędzy 35 a 85. W testach popphoto też wyszło, ze dlugi koniec jest gorszy. W każdym razie 15-85 nie jest bezwzględnie ostrzejszy wszędzie.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 14-09-2010 o 09:45 Powód: Automerged Doublepost

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Niezmiennie polecam: http://www.slrgear.com/reviews/showcat.php/cat/11

Są wszystkie omawiane obiektywy. Rzetelny test bez "widzimisię". :-)

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Ryki/Lublin

Domyślnie

No że jaśniejszy, to wiem, ale chodzi poza tym, tzn ostrość itd. Czy pod tymi względami lepszy.

Powiedz mi w takim razie jak można nazwać osobę która zadaje kolejne pytanie z serii co wybrać?
    Zadaje się pytanie jakie inni zadawali już dziesiątki razy. A tłumaczy się tym że tyle tego jest że nie można nic znaleźć. Samemu dorzuca kolejny temat do "Bałaganu"
    Faktycznie wyszedłem na lenia, ale już się oswajam ze wszystkim i lepiej będę wiedział jak i czego szukać. No i najważniejsze, mniej więcej czego chcę, co jest podstawą.
    Faktycznie trochę namieszałem. Niepotrzebnie. Mogłem swój problem odnośnie niektórych spraw rozwiązać inaczej.

Na forum takich pytań i tematów o szkłach jest mnóstwo. Dla mnie to nic innego jak lenistwo, chyba że komuś wydaje się że zakładając nowy temat uzyska lepsze informacje.
    Rozumiem. Przepraszam, już więcej nie będę.
    Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Niezmiennie polecam: http://www.slrgear.com/reviews/showcat.php/cat/11

Są wszystkie omawiane obiektywy. Rzetelny test bez "widzimisię". :-)

Na wykresach lepiej wypada tamron (chyba)
    A w ocenach konstrukcji, jakości obrazu i ogólnie canon

To ja już nie wiem :/
    Nieźle ten tamron mydli na 2.8. Ciekawe jak się spisuje na 5.6. Czy lepiej od canona. Pewnie tak
    Za to na 8.0 jest lepszy od canona.

Czyli wychodzi na to że faktycznie tamron ostrzejszy.
    Ostatnio edytowane przez Nozart ; 14-09-2010 o 10:46 Powód: Automerged Doublepost
    Eos 550d + kit 18 -55 mm + duużo chęci
    Dopiero się uczę, więc wybaczcie błędy.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów