Rzeczywiście,rozpędziłem się i nie zerknąłem w zakładke z komentarzami...Zartujesz?
Po takiej lekturze koment. jakie mu wystawiono w ostatnich 30 dniach nie zadawalbym takiego pytania
Może macie jakiś zaufanych sprzedawców na ebayu w UK ?
Rzeczywiście,rozpędziłem się i nie zerknąłem w zakładke z komentarzami...Zartujesz?
Po takiej lekturze koment. jakie mu wystawiono w ostatnich 30 dniach nie zadawalbym takiego pytania
Może macie jakiś zaufanych sprzedawców na ebayu w UK ?
EOS + L i kupa gratów ...
Nie ma juz cudow, od kiedy ceny poszly w gore o okolo 30% + dolar skoczyl z 2pln na 3 - nie ma sie co czarowac. Nikt nie bedzie sprzedawal z magicznego kapelusza obiektywow w super cenie w dodatku z gwar. UK/EU.
Jedyne co moge polecic to (w zaleznosci od sprzetu i Twojego wkalkulowanego ryzyka) zakupy w HK u tego usera: http://shop.ebay.co.uk/chinaarts/m.h...&_trksid=p4340
Do UK przesylka przychodzila w ciagu 48h Fedexem.
Za TS-E 24mmII zaplacilem okolo £18 cla. Wtedy przy cenie okolo £1400. Przy okolo 4 paczkach nigdy nie bylo problemow. Zawsze jednak bylo clo. Bardzo niskie do realnej wartosci (deklarowana wartosc okolo 100/200 $) - i to jest wlasnie to Twoje ryzyko.
Ok dzięki,a jeszcze pytanko może znacie w londynie jakieś sklepy foto z dobrymi cenami ?? musze kupic drugą 580exII a akurat tam bedę więc szukam jakiejś alternatywy,w jessops cena jest wyższa niż u nas w polsce bo coś kolo 389 funtów,a ja szukam czegoś w okolicach 300
To ja bym sie jeszcze podpial pod watek:
Kiedys, ci ktorzy sprowadzali sprzet z USA, zaopatrywali sie tez w MACK - miedzynarodowe przedluzenie gwarancji o kilka ladnych lat (5? 6? w zaleznosci od sprzetu bodajze).
Chwilowo siedze jedna noga w Londynie, druga w PL, i przymierzac sie bede do aparatu z mozliwoscia nagrywania filmow w HD.
Pytanie wiec: gdzie sie oplaca kupic bardziej, w UK, DE, PL, sprowadzane z US lub HK? Dodam ze kryteria sa dwa - cena (nizszy priorytet) i dlugosc i zasieg gwarancji (wyzszy priorytet).
Pozdrawiam
Przeanalizowałem w ciagu paru ostatnich dni mocno rynek sprzetu foto w uk,i doszedłem do wniosku że nie ma sensu kupować jesli nie masz jakiś wtyków w dobrym zrodle z dobrymi cenami i pewnym sprzetem,bo ceny w normalnych sklepach sa czesto wyzsze niż u nas...a to oferuja na ebayu to głownie FROM HONG KONG więc pytanie ile to potrwa i czy wogóle to dostaniemy,ja odpuściłem zakup 580exII i kupie ją u nasChwilowo siedze jedna noga w Londynie, druga w PL, i przymierzac sie bede do aparatu z mozliwoscia nagrywania filmow w HD.
Pytanie wiec: gdzie sie oplaca kupic bardziej, w UK, DE, PL, sprowadzane z US lub HK? Dodam ze kryteria sa dwa - cena (nizszy priorytet) i dlugosc i zasieg gwarancji (wyzszy priorytet).
Pozdrawiam
Dzieki, a kwestie przedluzonej miedzynarodowej gwarancji rozeznywales moze?
Witam, to i ja mam zapytanie.
Planuję właśnie kupić Sigmę 18-50 f2,8 OS HSM i Canona 580EX II i poważnie zastanawiam się nad sklepem http://www.keaphoto.com, ale mam pytanie, czy ktoś z okolic południa polski, Bielsko-Biała, Cieszyn, Skoczów, nie chciałby też czegoś obecnie zakupić, aby zmniejszyć koszty dostawy?
Zakup planuję w ciągu około 2 max 3 tygodni.
Dwa czy ktoś miał doświadczenia z ich rozszerzoną gwarancją?
Pozdrawiam.
ps. kontakt ze mną lekacz @ gmail. com lub 503194002
cena w jessopsie 580EXmkII na dzisiaj to 329F, chyba z 10 jessopsow w londynie ma to w chwili obecnej na stanie, odbior w ciagu godziny od zlozenia zamowienia online, jak poszukasz na sieci to czasami mozna znalesc jakies kody promo na 5% znizki, generalnie jessops ostatnio strasznie zjechal z cenami i jest nawet bardziej konkurencyjny od amazona,
a jesli chodzi o sprawdzonych i rzetelnych sprzedawcow na ebay to kupowalem, eLki i inne akcesoria u tego kolesia: http://stores.ebay.co.uk/flashcamera
mozliwy oczywiscie odbior osobisty w szkocji, wowczas cena spada jeszcze bardziej, w tym momencie 580mkII stoi za 319F z dostawa, aha sprzet jest fizycznie w UK, wiec nie ma mowy o jakichkolwiek clach czy podatkach, max. w ciagu 48h u ciebie, chyba ze na jakis Hebrydach mieszkasz
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
W takim razie zajrze do tego jessopsa bo cena nie jest zła,a jak będzie z gwarancją,będzie działać w Polsce?cena w jessopsie 580EXmkII na dzisiaj to 329F, chyba z 10 jessopsow w londynie ma to w chwili obecnej na stanie, odbior w ciagu godziny od zlozenia zamowienia online, jak poszukasz na sieci to czasami mozna znalesc jakies kody promo na 5% znizki, generalnie jessops ostatnio strasznie zjechal z cenami i jest nawet bardziej konkurencyjny od amazona,