Strona 5 z 19 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 183

Wątek: Tajemnicza nowość Samyanga

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A jaki sens mają te dorobione iskry. W commentach fototip napisał, że ktoś im robił ten film, oni pewnie po prostu pożyczyli/dali szkła i odebrali gotowe już video.

Sens jest taki, że się podoba. Że widać, że Samyangami da radę skręcić wartościowy materiał.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    A jaki sens mają te dorobione iskry. W commentach fototip napisał, że ktoś im robił ten film, oni pewnie po prostu pożyczyli/dali szkła i odebrali gotowe już video.

Sens jest taki, że się podoba. Że widać, że Samyangami da radę skręcić wartościowy materiał.
    eee, myślę że oczywiście jest jakiś sens marketingowy ... choć IMO średni ..

myślę że T/S nie są skomplikowanymi konstrukcyjne, potrzebna precyzja a jak widać po np 85 i ostrości precyzję mają w miarę

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Jestem wczorajszy lekko, co rozumiesz prze "scenę 3D"?
    Tu widac ze tilt to nie tylko blur

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Tu widac ze tilt to nie tylko blur
    Czy ja mówię że to tylko blur? Zresztą nie wiem co te pstryki mają pokazywać...
    Ciągle nie wiem o jakim 3D mówi Miscles

A zamiast czekać na Śmiangi TSa, można przecież niszczyć obraz za pomocą Lensbaby, co za różnica?
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

myślę że chodzi mu o separacje planów....

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Czy ja mówię że to tylko blur? Zresztą nie wiem co te pstryki mają pokazywać...
    Ciągle nie wiem o jakim 3D mówi Miscles

A zamiast czekać na Śmiangi TSa, można przecież niszczyć obraz za pomocą Lensbaby, co za różnica?
    Tilt sluzy przez pierwszy dzien-dwa do zabawy w makiety a pozniej uzywa sie go z glowa, czyli zmiane nachylenia plaszczyzny GO wzgledem matrycy.
    Do zdjec produktowych i innych studyjnych wymagany jest prezycyjny tilt a nie odchylanie na gumie jak w lensbaby.
    Na drugim zdjeciu widac do czego sie moze przydac, gdy jest taka potrzeba, GO jest wylacznie na krawedzi peronu.

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Można w miarę tanio dostać tilt-shifta zza wschodniej granicy:
    http://www.rugift.com/photocameras/c...ras_lenses.htm
    14 i 15 pozycja od góry.

...ale Samyang na razie wypuszcza standardową 35-tkę i bez autofocusa. Gdyby to było 135mm 2.0 to już zbierałbym kasiorkę

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To raczej efekt tilt, ale mógł być osiągnięty za pomocą przejściówki tilt dostępnej na allegro.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Domyślnie

Tanie, przynajmniej jakiś czas temu mieli na wschodzie
    http://www.hartblei.com/lenses/lens_35mm.htm

Nie miałem, ale mają całkiem dobre opinie na necie jak na budżetowe TSy.

Mylne jest twierdzenie, że te szkła (bo manualne?) sa proste konstrukcyjnie. Mają dużo większe pole obrazowania, do tego elementy optyki są b.prezycyjnie regulowane względem siebie i tak naprawdę dopiero najnowsza generacja szkieł C. 17 i 24 to pełen Tilt Shifty. Poprzednie 24,45,90 jak i Nikonowskie PC-E nie miały możliwość obrotu względem siebie elementu odpowiedzialnego za przesuw i pochył. Miałem je wszystkie w rękach jak i parę innych i różnica jest kolosalna.
    Winietowanie, rozdzielczość, precyzja mechanizmów, bokeh itd itd...dla samej 17 warto wejść w Canona a imo 24 jest jeszcze lepsza

Dlatego nie sądze żeby Siamjang zrobił killer TSa, bo jak na razie nie udało się to nawet Nikonowi.
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    To raczej efekt tilt, ale mógł być osiągnięty za pomocą przejściówki tilt dostępnej na allegro.
    Mogl byc, ale przelotki sa do szkiel srednioformatowych.

Strona 5 z 19 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów