Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Posucha w analogowych na Allegro.

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie Posucha w analogowych na Allegro.

Witam, od jakiegos tygodnia obserwuje na allegro w dziale aparatow analogowych, ze nikt nie dodaje nowego towaru, troche dziwne, bo np. w dziale canona manualnego bylo zawsze ok 40 pozycji a np. teraz jest 3 i cisza. Aparaty innych firm to samo. Czy przypadkiem nie szykuje sie wielki powr. do manuala i nikt nie chce sprzedawac?
    Pozdro.

Bywalec Awatar boski
    Miasto
    wawka

Domyślnie

albo skonczyly sie... wielu znajomych z analogow sie przesiadlo jakis czas temu a nikt nie wraca juz.
    Loading sig, please wait...
    |||||||||||||----35%----------------

Canon EOS system

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Na mój gust to analogi osiągnęły tak niskie ceny że każdy kto ma woli sobie zostawić niż oddawać za grosze.
    Ponadto aparatów tych się już od dawna nie produkuje więc ich ilość "w obiegu" w naturalny sposób się zmniejsza. Dawny topowy model, w przypadku awarii, może ktoś się jeszcze zdecyduje oddać do naprawy, ale prostszy, wart przysłowiową stówkę, wyląduje na dnie szafy lub wręcz w śmietniku.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Na mój gust to analogi osiągnęły tak niskie ceny że każdy kto ma woli sobie zostawić niż oddawać za grosze.
    Ponadto aparatów tych się już od dawna nie produkuje więc ich ilość "w obiegu" w naturalny sposób się zmniejsza. Dawny topowy model, w przypadku awarii, może ktoś się jeszcze zdecyduje oddać do naprawy, ale prostszy, wart przysłowiową stówkę, wyląduje na dnie szafy lub wręcz w śmietniku.
    Zgadzam się w 100%. Sam zostawiłem sobie EOS-y 1N i 50 i nie mam zamiaru sprzedawać żadnego z nich, chociaż aż dwa analogi na pewno mi nie są potrzebne, z uwagi na niską cenę.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Otóż to. Ceny są takie że szkoda zachodu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

I pomyslec ze jeszcze 3 miesiace temu kupilem na allegro za 1200zl "nowego" (bo bez sladow uzywania) canona A-1 z Motorem

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja sprzedałem analogi jakiś czas temu zostawiając tylko aparaty historyczne przedwojenne, które kiedyś zbierałem. Z lustrzanek zostawiłem tylko Miranda bo to prezent. Chodziło mi po głowie kupno jakiegoś średniego formatu ale jak się patrzy po stronach producentów filmów to oferta jest coraz bardziej skromna.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Chodziło mi po głowie kupno jakiegoś średniego formatu ale jak się patrzy po stronach producentów filmów to oferta jest coraz bardziej skromna.
    Jest mniej ale nadal sporo, nie narzekam na wybor. A czas na sredni format doskonaly.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Otóż to.Sam sprzedałem już wszystkie analogowe małe obrazki,a było ich kilka,zostawiłem tylko jeden,ten pierwszy,który ma jedynie wartość sentymentalną.

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

W ogole Allegro coraz gorzej uklada kategorie. A ich wyszukiwarka do najmadrzejszych nie nalezy.. Byla kategoria "Kolekcjonerskie" gdzie bylo po 600-700 aukcji to zlikwidowali. Teraz widze, ze wrocila - i bardzo dobrze. Ja zostawilem sobie Zorke, Feda, Lubitela bo za 20-50 zl nie bede tego przeciez sprzedawac. Ale jakiegos lepszego EOSa sobie jeszcze kiedys kupie.
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów