[QUOTE=Bolek02;866313 Tam znajdziecie opinie mądrzejszych i bardziej doświadczonych użytkowników.[/QUOTE]
Kto nie z nami, ten przeciwko nam. A teraz jeszcze kto ma inne zdanie ten jest mniej doświadczony, no i głupszy.![]()
[QUOTE=Bolek02;866313 Tam znajdziecie opinie mądrzejszych i bardziej doświadczonych użytkowników.[/QUOTE]
Kto nie z nami, ten przeciwko nam. A teraz jeszcze kto ma inne zdanie ten jest mniej doświadczony, no i głupszy.![]()
Dobra, nie ma sprawy. Tylko nie wolno moim zdaniem wrzucać wszystkich zamienników do jednego wora. Nie każda chińszczyzna jest zła. Na oryginalnym Canonie też nie ma napisu Made in Japan tylko Made in China. Akurat Jenis jest nie gorszy od oryginału i o nim niewiele pisano a tym bardziej nic złego. Gdybym go nie miał to nie wsadzałbym nikogo na minę. A tego mogę szczerze polecić. Zresztą skoro już został zakupiony to zobaczymy co nam napisze szczęśliwy/nieszczęśliwy właściciel.
Bolek, czemu masz Tamrona 17-50 a nie Canona 17-55? Bo wybrałeś kompromis ceny do jakości. I nie sądzę byś uważał, że za mało zapłaciłeś to masz kupę a nie szkło. Z tym gripem jest podobnie. Gdyby kolega Thunber miał 5dII to też bym mu napisał - miałeś kasę na piątkę kup grip oryginał. Ale skoro ma 1000D to te 3 stówki dają mu połowę 50/1.8 na przykład czy parę aku czy jakieś filtry i to jest sporo kasy w tym wypadku. A zestaw 1000D z kitem to kosztuje stówę drożej niż samo body.
EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM
szczerze powiem tak... na samym początku napisałem .. że interesują mnie wypowiedzi na temat tego gripa.. czyli plusy i minusy.. a nie osobiste zdanie innych forumowiczów czy kupno zamienników.. jest złe.. Jenis posiada parę funkcji których nie ma oryginalny Canon.. i dlatego wprowadził mnie w dylemat.. gripy Canona sa na allegro od 150 zł.. więc co za problem.. po co komu grip jezeli ma kitowy obiektyw.. do szpanu?? prócz standardowej 18-55 posiadam sigme 70-300 z APO itd.. foce bez AF... dlatego proporcje obiektyw puszka.. sa dla mnie z tyłka wzięte.. nie jest wygodnie.. dlatego chce zakupić gripa.. a, że w oczy wpadł mi Jenis dlatego się pytam.. a wnioski są takie: jeżeli nie masz nic konstruktywnego do napisania nie pisz wcale.. oczywiście bez obrazy... dziękuję wszystkim tym którzy wypowiedzieli się na temat a nie "mącili wode"
Witam serdecznie.
Mam takowego od ok. pół roku. Działa. Żadnych problemów.
W środku dwa akumulatory. Oryginał Canona i zamiennik Phottix
Tak wyszło
Pozdrawiam serdecznie
....C50E....C40D
przyszedł..wczoraj.. powiem że nie jest zły.. fajna sprawa..wygodnie.. tylko jedna sprawa mnie wnerwia.. przyciski.. nie sa wypukłe..
..i dobrze.. byś se wciskał co popadnie chwytając z grypa, lub odkładając aparat.
Początkowo bezwiednie włączałem sobie podświetlenie wyświetlacza.
Pozdrawiam i powodzenia.
....C50E....C40D
W 40D miam oryginał, w 5DmkII mam zamiennik - szczerze mówiąc przed zakupem nieufnie go "przemacałem" i zdecydowałem się na zakup. Jakość wykonania, ergonomia, działanie przycisków - wszystko na poziomie oryginału. Sprzedawca ostrzegał mnie, że zamienniki baterii mogą przez gripa przekłamywać stan naładowania, ale nic takiego nie nastąpiło.
Różnice? Jedna - cena. Do różnicy w cenie oryginału (950) i zamiennika (270) dołożyłem 250 zł i kupiłem w dobrym stanie 50 1.4. Czy jestem zadowolony pisać nie muszę.
Ostatnio edytowane przez diablo1 ; 16-09-2010 o 17:51 Powód: Automerged Doublepost
Ja akurat mam janisa od 2 lat, z tym że nie wersje pro i niestety po pewnym czasie pojawił się problem na linii BODY-GRIP.
Bywa tak, że kółko nastaw działa tylko w prawo tzn. mogę zwiększyć przysłonę ale nie zmniejszyć, mogę przewijać zdjęcia na podglądzie w prawo ale nie w lewo itd.
Pomaga wyłączenie i włączenie aparatu.
Jakoś to przeżyłem i się przyzwyczaiłem, ale przy każdym kolejnym gripie tego nie podaruje i będę reklamował aż do skutku.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
PS przekłamywanie naładowania to u mnie standard. W aparacie praktycznie do samego końca mam 3 kreski na kilkanaście klatek przed końcem spada do dwóch i po chwili się wyłącza.
To mnie nauczyło, że po każdej sesji zdjęciowej ładuje akumulatory do pełna. :P
Ostatnio edytowane przez mateuszkaratysz ; 17-09-2010 o 13:04 Powód: Automerged Doublepost