Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Grip

Bywalec
    Miasto
    Babice/Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jkl8 Zobacz posta
    Korzystałem z gripa i doceniałem jego wygodę przy pracy w pionie jednak denerwował fakt że aparat z gripem staje się tak duży, że natychmiast rzuca się w oczy i zwraca uwagę.
    Potwierdzam, wtedy kiedy wiem , że będę focił w pionie zakładam grip (50d).

Inna sprawa zakładać z 400d...... zdecydowanie poprawia komfort pracy, tak jak napisał jkl8, zależy od wielkości "łapek". Z moim 350 grip to SAMA przyjemność.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Sprzęt, który tutaj tak chwalicie Koledzy różni sie od orygonału tak, jak Maluch od Mercedesa To nic innego jak zaopatrzona w wodotryski podróba. Ekran w gripie w zamian za byle jak działajace przyciski. Powodzenia życzę bo nic nie zastąpi oryginału.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Wiesz Bolek02, do swojego 50D kupiłem grip Delta, i jak do tej pory nie narzekam. Działa jak trzeba, żadnych niemiłych niespodzianek nie sprawia. A dałem za niego całe 200 zeta.
    coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Bywalec
    Miasto
    Babice/Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Sprzęt, który tutaj tak chwalicie Koledzy różni sie od orygonału tak, jak Maluch od Mercedesa To nic innego jak zaopatrzona w wodotryski podróba. Ekran w gripie w zamian za byle jak działajace przyciski. Powodzenia życzę bo nic nie zastąpi oryginału.

Hmm.....mam zamiennik Hahnel z 50d i przy moim wykorzystaniu zupełnie wystarczy. Zależy jak intensywnie i często ktoś będzie używał gripa. Jeżeli ktoś kupuje z myślą o poprawie ergonomii ( mówimy o 400D) i częstym, a nawet "ciągłym" korzystaniem .......... to faktycznie oryginał jest wskazany. W innym przypadku warto przemyśleć.............zakup.

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Grip Delta cały dzień pracy, spocone dłonie i odeszła guma. Oderwałem całą, wygląda tragicznie, ale cały czas działa bez zarzutu.
    p.s. Ma już 2 lata.
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Domyślnie

Kolego, ja miałem grip Jenisa i to o czym piszesz to bzdury. Wszystko działa prawidłowo do dziś u osoby która go ode mnie kupiła, klawisze działają jak w oryginale. Jeśli miałeś tej firmy grip to pisz a jeśli nie miałeś to nie opowiadaj nie sprawdzonych plotek. Na Delty ludzie narzekali ale na Jenisa nie spotkałem narzekań. Parę tysięcy razy wciskany był spust i kręcone kółko i działa nadal. Żadna guma się nie odkleiła.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Raz mi nawet upadł na beton kantem z wysokości pół metra i nie ma najmniejszego znaku na plastiku.
    Ostatnio edytowane przez Heilsberg ; 09-09-2010 o 22:10 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ok zakupiłem zamiennik Jenisa.. jak przyjdzie.. to opisze moje wrażenia .. dzięki za wszelaka pomoc i rady wszyscy mają piwko

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Każdy swój rozum ma i określony budżet Ja uważam, że kto tanio kupuje, ten dwa razy kupuje, ale to tylko jest MOJA opinia. Skoro stać kogoś na Canona za 2-3 tyś złotych to ..... ( tu każdy sam musi dokonać wyboru wg.własnych potrzeb ). Odsyłam kolegów do innych wątków na temat gripa na tym forum. Tam znajdziecie opinie mądrzejszych i bardziej doświadczonych użytkowników.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Domyślnie

Ja uważam, że kto tanio kupuje, ten dwa razy kupuje
    Canon 1000D kosztuje poniżej 1500 PLN a grip oryginał 500 PLN. To chyba jest sporawo bo ponad 33 procent ceny aparatu. 1000D to nie 5DII gdzie grip to poniżej 10 procent ceny body. Poza tym odsyłanie do wątków o innych gripach zamiennikach trochę nie trafione bo tu mówimy o Jenisie konkretnie a o ile pamiętam to akurat o tym na forum zbyt wiele informacji nie było. Poza tym traktowanie mnie jako głupszego i mniej doświadczonego (bo odsyłasz do mądrzejszych i bardziej doświadczonych) mi uwłacza.
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Heilsberg Zobacz posta
    Canon 1000D kosztuje poniżej 1500 PLN a grip oryginał 500 PLN. To chyba jest sporawo bo ponad 33 procent ceny aparatu. 1000D to nie 5DII gdzie grip to poniżej 10 procent ceny body. Poza tym odsyłanie do wątków o innych gripach zamiennikach trochę nie trafione bo tu mówimy o Jenisie konkretnie a o ile pamiętam to akurat o tym na forum zbyt wiele informacji nie było. Poza tym traktowanie mnie jako głupszego i mniej doświadczonego (bo odsyłasz do mądrzejszych i bardziej doświadczonych) mi uwłacza.
    Proponuje czytać ze zrozumieniem. W tekście jest wyraźnie napisane, że to tylko Moja opinia. Odsyłam zatem do bardziej doświadczonych Kolegów ode mnie. Nie popadaj zatem w kompleksy i nie obrażaj się, bo nie ma o co
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Poza tym pisząc o cenie sprzętu miałem na myśli cały zestaw ze szklem itp... a nie tylko samo body. Jeśli moja wypowiedź uraziła Cię, to przepraszam. Skoro nie warto Twoim zdaniem czerpać z doświadczeń innych użytkowników, to tak jakby uwłaczało Ci czytanie encyklopedii.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 11-09-2010 o 19:25 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów