Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Orion Trekker II

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Orion Trekker II

powaznie zastanawiam sie nad zakupem tego plecaka. cena jest dosc zachecaja, firma solidna.
    przejrzalem forum i w zasadzie niewiele jest tu o nim. troche czytalem o mini trekkerze, ale ten odpada, bo po prostu mi sie nie podoba wizualnie

czy ktos, kto ma ten model mogby podzielic sie wrazeniami, moze mala ecenzja z fotkami?

bylbym wdzieczny.
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

smedawa
    Guest

Domyślnie

Miałem podobny problem i po namyśle zdecydowałem się na Lowepro Rover AW II ze względu na możliwość podwieszenia statywu (Sherpa 250R).Pszeszedłem z tym zestawem ładne kilkadziesiąt kilometrów i nie było żadnych problemów.Bardzo wygodne rozwiązanie. Pod tym adresem są dokładne informacje http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?&idt=10052 i jeszcze tu http://www.lowepro.com/Products/Back...ver_AW_II.aspx
    Ostatnio edytowane przez smedawa ; 19-11-2005 o 20:23

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smedawa
    Miałem podobny problem i po namyśle zdecydowałem się na Lowepro Rover AW II ze względu na możliwość podwieszenia statywu (Sherpa 250R).Pszeszedłem z tym zestawem ładne kilkadziesiąt kilometrów i nie było żadnych problemów.Bardzo wygodne rozwiązanie. Pod tym adresem są dokładne informacje http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?&idt=10052 i jeszcze tu http://www.lowepro.com/Products/Back...ver_AW_II.aspx

tiaa... fajny, nawet fajniejszy niz trekker, ale cena automatycznie w gore o 160 zl :/

fotoblog

smedawa
    Guest

Domyślnie

Tak to prawda ale sprzęt bardzo wygodny i nieprzemakalny

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smedawa
    Tak to prawda ale sprzęt bardzo wygodny i nieprzemakalny
    ale chyba poza mozliwoscia mocowania statywu nie ma znaczacych roznic miedzy nimi, prawda?

fotoblog

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

chyba jest troszke większy,
    mam pierwszy model Oriona i bardzo sobie chwale
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Miasto
    Lublin

Domyślnie

jedynka tez jest fajna.
    moglbys cos wiecej o niej ?
    nie chodzi mi o wymiary materialy itd.bo to sobie juz poczytalem, tylko o twoje prywatne wrazenia.

fotoblog

Domyślnie

posiadam jedynkę, i też sobie chwalę,
    nieduży plecak dla mnie jest idealny na jednodniowe wypady z rodzinką.

Plecak jest dosyć długi i wygodnie leży na plecach, posiada pas biodrowy.
    Podzielony jest na dwie komory, dolna sztywna z przegródkami na sprzęt foto, górna na pozostałe szpargały.
    W dolnej mieści mi się sprzęt, który mam w stopce.
    Do górnej potrafię zmieścić kurtkę przeciwdeszczową moją i dzieciaka, kanapki, 0,5 litrową butelkę wody.
    W wewnętrznej kieszonce górnej komory mieszczę databank, baterie itp. do zewnętrznej mieści się mapa i etui na filtry.

Przy zamku z dolnej komory są dwa oczka, ja przez nie przeciągnąłem rzepy i mogę przytroczyć np. polar,

Największym minusem jest brak uchwytu na statyw.

Plecak używam kiedy wybieram się w góry, na rower i dłuższe piesze wycieczki.

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacam

Największym minusem jest brak uchwytu na statyw.

Plecak używam kiedy wybieram się w góry, na rower i dłuższe piesze wycieczki.

i wlasnie ten minus jest dosc powazny. najwyzej zatrudnie babcie i mi cos doszyje z boku...

ja dokladnie do tego samego potrzebuej tego plecaka.
    jak laze po miescie to mam torbe, ktora zreszta dla bezpieczenstwa i wygody pakuje do zwyklego plecaka

fotoblog

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier
    ja dokladnie do tego samego potrzebuej tego plecaka.
    jak laze po miescie to mam torbe, ktora zreszta dla bezpieczenstwa i wygody pakuje do zwyklego plecaka
    zaletą tego plecaka jest że wogóle nierzuca się w oczy, chyba że ktoś miał do czynienia z fotografią i pozna logo producenta:-D
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów