Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 80

Wątek: Internet Explorer 9 - idzie ku dobremu, obsługa ICCv2 i v4

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jakub.nawrot Zobacz posta
    Użytkownicy szerokiego gamutu z profilem ICCv4, jeśli chodzi o przeglądarki internetowe są trochę w czarnej d... - piszę w kontekście kolorów pozostałych elementów zawartości strony Nawet IE9 z CMSem kręcącym z ICCv4 nie konwertuje kolorystyki nie_graficznych wrzutek typu pliki w treści kodu strony.
    Trochę tak... pozostaje nadal wersja 3.0.19 Firefoxa (łatwo znaleźć download w googlach).

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

na safari 5.04 wyglada dobrze:
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    na safari 5.04 wyglada dobrze:
    Na monitorze z ICC v2 - na monitorze z ICC v4 już nie. U mnie wygląda tak jak w poście Merde #51
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 05-04-2011 o 08:28

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Na monitorze z ICC v2 - na monitorze z ICC v4 już nie. U mnie wygląda tak jak w poście Merde #51
    Rzeczywiscie - sprawdzilem - mam profil ICCv2. A skad bierze sie profil ICCv4 (Eizo S2433)?
    szukajka

Domyślnie

Rzeczywiscie - sprawdzilem - mam profil ICCv2. A skad bierze sie profil ICCv4 (Eizo S2433)?
    Color Navigator "produkuje" ICCv4.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Przepraszam ze sie wtrace w ten temat. Po co komu jakies takie profile w przegladarce internetowej, skoro 90% ludzi/klientow i tak nie posiada skalibrowanego niczego ?? Wrzucajac zdjecie z profilem do netu, i uzywajac przegladarki ktora nie obsluguje tego, zdjecia sie chyba troche rozjada kolorystycznie ??

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Wrzucajac zdjecie z profilem do netu, i uzywajac przegladarki ktora nie obsluguje tego, zdjecia sie chyba troche rozjada kolorystycznie ??
    Mowa o profilach ICC, czyli profilach monitora a nie zdjęcia. Poczytaj co to jest i pomyśl nad swoim pytaniem .

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Czytalem o tym tyle razy i w tylu miejscach (tutaj na forum tez, lacznie z t&t napisanym przez Janusza), ze chyba bez konkretnej praktyki ciezko to zrozumiec Znaczy sie, to ma dzialac w druga strone ? Ludzie ktorzy maja oprofilowane monitory chca moc ogladac normalnie zdjecia w internecie wrzucane przez zwyklych zjadaczy chleba ?? Przepraszam z gory za mala wiedza na ten temat, ale probuje to zrozumiec widzac takie ochy, achy, i inne narzekania oraz radosci o zmianach w przegladarkach

Krotko i technicznie - Powiedzmy ze mam monitor ktory wyswietla bialy jako niebieski - robie kalibracje, mam bialy jako bialy. Ale przez to ze przegladarka nie uzywa profili, to nadal w niej bialy bedzie niebieski ?

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Czytalem o tym tyle razy i w tylu miejscach (tutaj na forum tez, lacznie z t&t napisanym przez Janusza), ze chyba bez konkretnej praktyki ciezko to zrozumiec Znaczy sie, to ma dzialac w druga strone ? Ludzie ktorzy maja oprofilowane monitory chca moc ogladac normalnie zdjecia w internecie wrzucane przez zwyklych zjadaczy chleba ?? Przepraszam z gory za mala wiedza na ten temat, ale probuje to zrozumiec widzac takie ochy, achy, i inne narzekania oraz radosci o zmianach w przegladarkach

Krotko i technicznie - Powiedzmy ze mam monitor ktory wyswietla bialy jako niebieski - robie kalibracje, mam bialy jako bialy. Ale przez to ze przegladarka nie uzywa profili, to nadal w niej bialy bedzie niebieski ?
    Chyba bardziej chodzi o to, ze przegladasz sobie takiego digarta i inny podobny twor i zamiast widziec fote, taka jaka ja autor stworzyl, to najczesciej widzisz mocno przejaskrawiona, albo na przyklad wyblaknieta i z poprzesuwanymi kolorami (na przyklad: zielonawe barwy zamiast niebieskawych, etc).
    szukajka

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Chyba bardziej chodzi o to, ze przegladasz sobie takiego digarta i inny podobny twor i zamiast widziec fote, taka jaka ja autor stworzyl, to najczesciej widzisz mocno przejaskrawiona, albo na przyklad wyblaknieta i z poprzesuwanymi kolorami (na przyklad: zielonawe barwy zamiast niebieskawych, etc).
    No wlasnie o to mi chodzi Tylko jaki jest tego powod ? Powodem jest MOJ oprofilowany monitor ktory wyswietla tak jak powinno a przegladarka to olewa i przejaskrawia. Czy osoba wrzucajaca takiego digarta ktora dolozyla jakis dziwny profil do zdjecia Tego probuje sie dowiedziec. Od ktorej strony problem pochodzi

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów