Uważam, że te posty są jak najbardziej na temat, bo dotyczą wyświetlania kolorów.

Cytat Zamieszczone przez quail Zobacz posta
Tak, to mi podsyłałeś profil o ile pamiętam, bo próbowałes mi udowodnić, że nowy firefox dobrze zarządza barwą... no i okazało się, że jednak nie zarządza dobrze, niedowiarku :-)
Przecież przyznałeś mi racje, że ten profil jest icc v2. Mój monitor się oprofiluje tylko i działa w pełni sprawnie z każdą wersją FF. To, że u Ciebie to nie pomaga to kwestia modelu monitora. Ale mówić, że każdy EIZO wymaga profilii ICCv4 jest niezgodne z prawdą.

Oczywiście test webowy z 4 obrazkami nie przechodzi, ale nie z powodu złego profilu mnitora (bo on jest iccv2) tylko z powodu otagowania obrazka z profilem iccv4. Tylko, że w praktyce zdjęć z iccv4 nie występują.

Należy rozdzielić czy mówimy o ICC dla wyścia (monitor) czy wejścia (obrazy). FF (nowy) radzi sobie tylko z ICCv2 - prawda. Mój monitor ma profil w ICCv2 i wyjście działa u mnie POPRAWNIE. Obrazki otagowane ICCv2 (99.9% zdjęć, które w ogóle mają profile zapisane?) wyświetla poprawnie.
Obrazki z ICCv4 wyświetli niepoprawnie (bo nie ma obsługi ICCv4). Tylko, że kogo to interesuje poza odpalaniem testu z 4 obrazkami?