Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Fotografia jako źródło depresji,

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Czasem tylko żal mi ludzi, ktorzy wydali sporo grosza na coś, co działa nie do końca (np. af w aparacie). Firmy sobie z nami pogrywają, a my się dajemy. I tyle...
    Oczywiście, zawsze można nie kupować...
    Trochę nie do konca jest tak, że firmy sobie pogrywają. Mozna mówić o tym wtedy, kiedy zabiegi marketingowe oparte sa na klamstwie. Jesli nie sa, to nasz wolny wybór i nasz problem. W/w cytatem cedujesz na sprzedawcę odpowiedzialnośc za własne błedy przy zakupach. To jest nie fair, chociaż stało sie niezwykle popularne.

Kiedy idziemy cos kupic, róbmy to w sposób przemyślany. Jeśli na czyms sie nie znamy i kupujemy w ciemno, musimy mieć dość odwagi by przyznac się do błedu. Jeśli kupujemy opierając się na cudzej opinii, tez mozemy miec tylko do siebie pretensje. Nikt mi nie kazał kupic Canona i nikt mi nie mówił, ze będę miał najlepszy AF na świecie, albo najlepsza optyke na świecie. Internet dostarcza tyle informacji, ze mozna spokojnie zweryfikować wartośc danej rzeczy przed jej zakupem. Skoro kupiłem dany towar, to zgodziłem się na jego parametry techniczne. To, ze nie potrafie sobie z nimi radzić, to jest moj problem, nie producenta. Jeśli mam problem z ustawianiem ostrości, albo ekspozycji, dlaczegu na sile kupuję lustrzankę? Nie lepiej kupic kompakt?

Cena jaką się płaci za dany towar to również kwestia naszego wyboru. Jeśli zażądam 100.000 PLN za wiatrówkę, a Ty ją kupisz i zamiast w tarczę, strzelisz sasiadowi w oko, to nie bedzie wina moja. I nic tu nie zmieni biadolenie, ze przeciez za tą kase powinna strzelać tam, gdzie bym chciał trafić. Tak jak na trajektorię śrutu z wiatrówki wpływa cała masa czynników zewnetrznych, tak na sprzet fotograficzny i uzyskiwane nim rezultaty, równiez. To od Twoich umiejetnosci zależy, jak się dana rzecz zachowa w twoich rekach, a nie od jej ceny.

Wiekszość opisywanych na tym forum problemów technicznych, wynika z nieumiejętności, czy to obsługi sprzetu, czy to braku podstawowej wiedzy z danej dziedziny. Pozostałe, to naturalny egzemplarzy awaryjnych, który jest zupelnie promil, a urasta do rangi "powszechnej awaryjności" danego sprzetu. Na forach pisze się głównie wtedy, kiedy ma się z czymś problem. Ci, co nie maja problemu, nie mają o czym pisac. Ale gdyby porównać liczby, potwierdzi się, że egzemplarze 'problematyczne' mieszcza sie w normie. Coraz częściej zaś, poza normą występują rządania (bo już nie oczekiwania) użytkowników.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Oczywiscie "żądania".
    Poprosze moderatora o poprawienie błedu w moim poście.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 08-09-2010 o 11:12 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów