Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: pomozcie co wybrac

baranek
    Guest

Domyślnie pomozcie co wybrac

Mam zamiar kupic pierwszego dslr i nie wiem co wybrac. biore pod uwage minolte d5d nikona d50 czy canona 350d ktory troszke jest drozszy. prosze o radze i dziekuje

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

kup olympusa e-500..

...ale zanim to zrobisz naucz sie korzystac z opcji SZUKAJ

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

- do jakich zdjec?
    - ile chcesz wydac / ile mozesz wydac?
    - czym do tej pory fotografowales?
    - stan zaawansowania fotograficznego?
    - jak to wyglada wsrod znajomych? czy maja glownie Canony, Nikony czy Minolty (analogowe sie licza)?
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    kup olympusa e-500
    cytujac z "co mi zrobisz jak mnie zlapiesz":

"żiri uznaje. awansem"
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

A Ci znowu

Jest jakas akcja wspomagania konkurencji zeby nam calkiem nie padla czy co?
    ...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Pamiętaj, ze wybór lustrzanki to nie jest wybór aparatu, lecz systemu.
    Poczytaj tutaj (część pierwszą i drugą): http://tinyurl.com/aczgy
    Zobaczysz w co się pakujesz
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biala

Domyślnie

gwozdzt : święte słowa - przez rok to co w stopce plus drugi plecak pełen gratów.

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To samo pytanie co Baranek zadawałem sobie 2 miesiące temu, wcześniej używałem w trybach "auto" kilku kompaktów, podczas pobytu za granicą wśród pięknych plenerów kolega zaraził mnie wirusem fotografowania. Miał 350D i dwa obiektywy (Sigma 18-125 mm 3,5-5,6 i Tamron 70-300 mm 3,5-5,6), statyw, filtry itp.. Po powrocie wiedziałem, że w to wchodzę, po analizie własnych możliwości finansowych i oferty rynkowej postanowiłem wybrać jeden z poniższych systemów:
    Canon 350D,
    Minolta Dimage7,
    Nikon D70S.
    Moje rozpoznanie kierowało wybór w kierunku Minolty, oczywiście nie myślałem o wyborze systemu ponieważ nie zdawałem sobie sprawy w co się pakuję. Okazało się, że siostra mojego kolegi jest zawodowym fotografem, skończyła szkoły, prowadzi fotolab, i ma sprzętu na tony, po godzinnej rozmowie przekonała mnie do 350D. Potrafiła przetoczyć wiele poważnych argumentów, pamiętam kilka:
    - cena, a właściwie jej stosunek do funkcjonalności i jakości,
    - matryca 8 mln,
    - jakość fotek (jej subiektywna ocena),
    - dostępność i ceny wszelkich akcesoriów.
    Kupiłem 350D i wpadłem po uszy, moja żona twierdzi, że mi odbiło wydaję kasę na książki o fotgrafii, obiektywy, filtry, zapasowe akumulatorki itd. itd..
    Jednak co do jednego mam pewność, z wyboru 350D jestem absolutnie zadowolony, dla amatora takiego jak ja ten korpus ma wszystko co mieć powinien, daje możliwość zabawy w fotografię od naprawdę wysokiego poziomu technicznego, nawet obiektyw kitowy spokojnie wystarczy by poznać tajniki ustawienia ekspozycji, i opanowania trybu manualnego i wykonania fajnych zdjęć.

Z 350D jest trochę jak z marichuaną, niby nie uzależnia, ale możesz sięgnąć po specyfiki twarde (obiektywy serii L, i podobne). Ja nie mam siły się już bronić. ;-).
    Ostatnio edytowane przez Przemoc ; 29-11-2005 o 14:56

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemoc
    To samo pytanie co Baranek zadawałem sobie 2 miesiące temu, wcześniej używałem w trybach "auto" kilku kompaktów, podczas pobytu za granicą wśród pięknych plenerów kolega zaraził mnie wirusem fotografowania. Miał 350D i dwa obiektywy (Sigma 18-125 mm 3,5-5,6 i Tamron 70-300 mm 3,5-5,6), statyw, filtry itp.. Po powrocie wiedziałem, że w to wchodzę, po analizie własnych możliwości finansowych i oferty rynkowej postanowiłem wybrać jeden z poniższych systemów:
    Canon 350D,
    Minolta Dimage7,
    Nikon D70S.
    Moje rozpoznanie kierowało wybór w kierunku Minolty, oczywiście nie myślałem o wyborze systemu ponieważ nie zdawałem sobie sprawy w co się pakuję. Okazało się, że siostra mojego kolegi jest zawodowym fotografem, skończyła szkoły, prowadzi fotolab, i ma sprzętu na tony, po godzinnej rozmowie przekonała mnie do 350D. Potrafiła przetoczyć wiele poważnych argumentów, pamiętam kilka:
    - cena, a właściwie jej stosunek do funkcjonalności i jakości,
    - matryca 8 mln,
    - jakość fotek (jej subiektywna ocena),
    - dostępność i ceny wszelkich akcesoriów.
    Kupiłem 350D i wpadłem po uszy, moja żona twierdzi, że mi odbiło wydaję kasę na książki o fotgrafii, obiektywy, filtry, zapasowe akumulatorki itd. itd..
    Jednak co do jednego mam pewność, z wyboru 350D jestem absolutnie zadowolony, dla amatora takiego jak ja ten korpus ma wszystko co mieć powinien, daje możliwość zabawy w fotografię od naprawdę wysokiego poziomu technicznego, nawet obiektyw kitowy spokojnie wystarczy by poznać tajniki ustawienia ekspozycji, i opanowania trybu manualnego i wykonania fajnych zdjęć.

Z 350D jest trochę jak z marichuaną, niby nie uzależnia, ale możesz sięgnąć po specyfiki twarde (obiektywy serii L, i podobne). Ja nie mam siły się już bronić. ;-).
    Twoja żona niech się cieszy, że wydajesz chwilowo kasę na filtry, książki itp. Szok przeżyje gdy zaczniesz skłaniać się ku wymianie szkieł na Lepsze
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    Twoja żona niech się cieszy, że wydajesz chwilowo kasę na filtry, książki itp. Szok przeżyje gdy zaczniesz skłaniać się ku wymianie szkieł na Lepsze
    Wszystko zalezy jak to przedstawisz

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów