Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Windows 7 a canon raw

Domyślnie

Coś tam przy nim grzebałem , ale to były programowe ustawienia Muszę zlokalizować tą płytę. Rozumiem ,że trzeba te profile wgrać......

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaco 78 Zobacz posta
    Coś tam przy nim grzebałem , ale to były programowe ustawienia Muszę zlokalizować tą płytę. Rozumiem ,że trzeba te profile wgrać......
    Źle rozumiesz. Trzeba oprofilować monitor a zanim to zrobisz poczytać forum. Twój problem był tu poruszany jakieś 2561 razy.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

ok dziękuję. Postaram się poradzić sobie z tematem. Pozdrawiam serdecznie

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

Podepnę się pod temat. Również Windows 7. Po uruchomieniu DPP nie mogę korzystać z czytnika kart, tylko muszę najpierw zdjęcia zrzucić na komputer. Na Viście i XP mogłem przeglądać zdjęcia prosto z karty. W czym jest problem, albo co źle robię. Dzięki za sugestie.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Podepnę się pod temat. Również Windows 7. Po uruchomieniu DPP nie mogę korzystać z czytnika kart, tylko muszę najpierw zdjęcia zrzucić na komputer. Na Viście i XP mogłem przeglądać zdjęcia prosto z karty. W czym jest problem, albo co źle robię. Dzięki za sugestie.
    A zgrywasz przez czytnik komputera czy prosto z body?

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

No właśnie przez czytnik zewnętrzny, nie ten w komputerze.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Źle rozumiesz. Trzeba oprofilować monitor a zanim to zrobisz poczytać forum. Twój problem był tu poruszany jakieś 2561 razy.
    w moim przypadku to nie jest problem oprofilowania monitora. Przykład: fotka wywołana z DPP bez zmiany ustawień; na monitorze wszystko ok. Po wywołaniu otwieram tę fotke w PS5 i na TYM SAMYM monitorze fota wygląda jak z innej bajki: saturacja zdjęta o połowę, kolory bure.

To jeszcze nie koniec :-)

Wywołuję te fotke na laptopie (również W7) z tymi samymi ustawieniami i wynik jest zupełnie inny: fotka wygląda dokładnie tak jak w DPP. Problem dotyczy równiez Capture One 5.

I co Ty na to?

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Po wywołaniu otwieram tę fotke w PS5 i na TYM SAMYM monitorze fota wygląda jak z innej bajki: saturacja zdjęta o połowę, kolory bure.
    W PS - Shift+Ctrl+K...
    Jakie masz ustawienia?
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

w moim przypadku to nie jest problem oprofilowania monitora. Przykład: fotka wywołana z DPP bez zmiany ustawień; na monitorze wszystko ok. Po wywołaniu otwieram tę fotke w PS5 i na TYM SAMYM monitorze fota wygląda jak z innej bajki: saturacja zdjęta o połowę, kolory bure.

Napisz krótko i jasno - masz monitor oprofilowany? Bez profilu właśnie tak może być.

...
    Wywołuję te fotke na laptopie (również W7) z tymi samymi ustawieniami i wynik jest zupełnie inny: fotka wygląda dokładnie tak jak w DPP. Problem dotyczy równiez Capture One 5.

I co Ty na to?

Napisz krótko i jasno - masz laptopa oprofilowany? Bez profilu właśnie tak może być.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    obacz też to: http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=226
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    .
    Sprawdź tez w ustawieniach DPP i PS [b]jaki{/b] profil jest w nich przypisany dla monitora.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 12-09-2010 o 14:12 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

@sven

Mam Win7 64-bit, DPP, C1 5, LR (demo), do przeglądania FastStone. We wszystkich programach fotki wyglądają identycznie.
    Fakt używam kalibratora EyeOne.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów