Coś tam przy nim grzebałem , ale to były programowe ustawieniaMuszę zlokalizować tą płytę. Rozumiem ,że trzeba te profile wgrać......
Coś tam przy nim grzebałem , ale to były programowe ustawieniaMuszę zlokalizować tą płytę. Rozumiem ,że trzeba te profile wgrać......
ok dziękuję. Postaram się poradzić sobie z tematem. Pozdrawiam serdecznie
Podepnę się pod temat. Również Windows 7. Po uruchomieniu DPP nie mogę korzystać z czytnika kart, tylko muszę najpierw zdjęcia zrzucić na komputer. Na Viście i XP mogłem przeglądać zdjęcia prosto z karty. W czym jest problem, albo co źle robię. Dzięki za sugestie.
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
No właśnie przez czytnik zewnętrzny, nie ten w komputerze.
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
w moim przypadku to nie jest problem oprofilowania monitora. Przykład: fotka wywołana z DPP bez zmiany ustawień; na monitorze wszystko ok. Po wywołaniu otwieram tę fotke w PS5 i na TYM SAMYM monitorze fota wygląda jak z innej bajki: saturacja zdjęta o połowę, kolory bure.
To jeszcze nie koniec :-)
Wywołuję te fotke na laptopie (również W7) z tymi samymi ustawieniami i wynik jest zupełnie inny: fotka wygląda dokładnie tak jak w DPP. Problem dotyczy równiez Capture One 5.
I co Ty na to?
Napisz krótko i jasno - masz monitor oprofilowany? Bez profilu właśnie tak może być.
Napisz krótko i jasno - masz laptopa oprofilowany? Bez profilu właśnie tak może być.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
.
obacz też to: http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=226
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
.
.
Sprawdź tez w ustawieniach DPP i PS [b]jaki{/b] profil jest w nich przypisany dla monitora.
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 12-09-2010 o 14:12 Powód: Automerged Doublepost
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
@sven
Mam Win7 64-bit, DPP, C1 5, LR (demo), do przeglądania FastStone. We wszystkich programach fotki wyglądają identycznie.
Fakt używam kalibratora EyeOne.