Myślisz o korpusie, obiektywie, czy samochodzie?Zamieszczone przez iczek
![]()
Przy tej przysłonie (f/1.2) to nawet sprzączka od pokrywy bagażnika nie jest ostra na całej długości :rolleyes:
Myślisz o korpusie, obiektywie, czy samochodzie?Zamieszczone przez iczek
![]()
Przy tej przysłonie (f/1.2) to nawet sprzączka od pokrywy bagażnika nie jest ostra na całej długości :rolleyes:
mnie tam sie podoba taki styl ... chociaz strasznie trudno oprzec sie wrazeniu ze ogloda sie resoraka ... jakies male autko ... to chyba dlatego ze kazdy probowal robic zdjecia malym obiektom i wtedy z regul glebia jest niewielka ...
ale jedno moge powiedziec ... ladnie wyglada taka foteczka
i to jest piękne
Edit:
tzn, miałem na myśli ta cinak GO jest piękna. Bookeh jest piękny.Zamieszczone przez Jurek Plieth
Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 19-11-2005 o 08:49
Moim zdaniem, autor tych zdjęć, Johannes Huwe to jakaś wybitna pierdoła, że sparafrazuję Szwejka. Przepraszam, zapomniałem dodać, że to Dipl. Ing. ;-)Zamieszczone przez Kubaman
Choćby to zdjęcie. Nie mówiąc o tym, że tragicznie naświetlone, to gdzie tam jest ustawiona naprawdę ostrość? Bo ja takiego miejsca nie potrafię znaleźć![]()
Lepszy numer wydaje się występować w tym zdjęciu. Posiada ono coś na kształt "podwójnej ostrości". Zauważcie, że jako tako ostry jest nosek dziecka, a potem nagle znowu jako-taka ostrość występuje na włosach znajdujących się na czubku głowyJak to jest zrobione, nie pojmuję
![]()
Ostatnio edytowane przez Jurek Plieth ; 19-11-2005 o 10:20
dwa czynniki:Zamieszczone przez Jurek Plieth
Niemiec (teutonski kult precyzji, dokladnosci, techniki)
Dipl. Ing.
w praktyce to sie w 99 na 100 przypadkow przeklada na totalne antytalencia pod wzgledem percepcji sztuki. takiego wzorowego onaniste sprzetowego i kompletnego impotenta fotograficznego.
nie ogladalem reszty zdjec tego faceta, ale te kilka testowych pachnie rasowym germaninem. wzorcowo, z podrecznika, idealnie poprawnie, bez absolutnie minimalnego zaangazowania emocjonalnego w cokolwiek poza technika
85mm, 1/30s. ma prawo byc lekko poruszoneZamieszczone przez Jurek Plieth
jest dobrze. nie oceniaj na podstawie GO luster z cropem, albo analoga z ciemniejszymi szklami. to jest pelna klatka i szkielko f/1.2. to naprawde ma bardzo plytka GO, ktora w zaleznosci od ustawienia plaszczyzny ostrosci potrafi robic rozne "cuda" na zdjeciach. nawet robiac standardowa 50/1.8 mozna napotkac takie sytuacje, a przeciez 85/1.2 daje bez porownania mniejsza GOZamieszczone przez Jurek Plieth
Też z 5d - dłuuuugo nie mogłem sie oderwać od ekranu...........
http://www.pbase.com/jrodrigo/indiatop15
Pozdrawiam
Jurek- arcypierdoła, ze zacytuje Haszka dokladnie.![]()
Auto fajne tylko za male jak dla mnie ( ciasniusieńko ). Ford transit lepsiejsze.
Czesć.Ch.
No... Lambo tez strasznie niewygodne. A cofanie to juz wogle katastrofa...
Co kto lubi. Ale ja tam na transita bym nie zamienil![]()
...
Jurku, moje niedomówienie - mówiąc jakie to piękne chodziło mi o tę cieniutką GO z 85/1.2L na pełnej dziurzeMoim zdaniem, autor tych zdjęć, Johannes Huwe to jakaś wibitna pierdoła, że sparafrazuję Szwejka. Przepraszam, zapomniałem dodać, że to Dipl. Ing.. Już uzupełnię cytatem.