Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 67 z 67

Wątek: fotki z 5D - troche sie kolana mi ugiely!

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    mnie te zdjecia Rodrigo z Indii kompletnie zniesmaczyly. widze tam zajarke nowym body i wypasionym lensem, ale wartosciowych zdjec nie bardzo. ......
    A ja widzę, że facet wie jak sie tym zestawem posłużyć. IMO b.dobre zdjęcia, a autor swietnie i świadomie posługuje się GO, co pozwala mu skupić naszą uwagę na tym co uznał za istotne - np tutaj http://www.pbase.com/jrodrigo/image/51643758
    Po prostu temu facetowi aparat nie przeszkadza w robieniu zdjęć
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Iczek, nigdy nie myślałem, że to Ty napiszesz. Właściwie to nie są fotki z 5D tylko z 85L.
    A na marginesie: na Mirandzie słychać coraz więcej głosów, że 5D ostrzy dokładniej niż 1D2. Powtarzam dokładniej nie szybciej, chociaż pewnie z szybkością też jest podobnie. Zdaje się to potwierdzać wypowiedź Paul Pope'a o cenie nowego ONE. Pisze on m. in., że ONE będzie miał całkiem nowy system AF.
    NIe miałem tej nowej 1ki w ręku, więc ciężko mi się ustosunkować.
    Ale w porównaniu do 20D to przeskok jest spory. Jak sam nie spieprzę, to kłopotów z ostrością miał nie będę. 5D to naprawdę bardzo precyzyjny aparat.
    Inna sprawa, że pracy z głębią ostrości uczę się od nowa..
    Jarek

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Akustyk - nie wiem dlaczego od wielu juz miesiecy, a moze i lat utarlo sie, ze prawdziwa jakosc 1dmkII na ten przyklad dostrzegana jest i doceniana po odbitkach.
    Musze sie przyznac, ze ostatnie odbitki zrobilem pewnie jakies 1,5 roku temu Zakladam, ze nie odbiegam od sredniej statystycznej i wiekszosc z nas robi je OKAZJONALNIE !
    Poza zawodowcami z branży "śluby".
    A juz jak nawet sie decydujesz wyslac do labu to bawisz sie tym w PS do znudzenia i pewnie tak samo jak ja robisz 3 wersje tego samego pliku

Wiec co to za argument, ze jakosc 5D ocenimy po odbitkach skoro 90% tych fotek zostanie w formie cyfrowej
    Ja mam całkiem spore porównanie jeśli chodzi o odbitki (czasem robię 1000 miesięcznie ). 5d w porównaniu do 20D wnosi do odbitek jedną, bardzo istotną różnicę: ilość szczegółów na obrazach po porządnej obróbce jest tak powalająca, że użycie jakiegoś unsharp mask zupełnie mija się z celem..
    Plastyka obrazu (a co za tym idzie głębia ostrości i ilość przenoszonych EV) jest bez jakiegokolwiek porównania. I (co najważniejsze) nie widzimy tego tylko my, ale również zwykli, nie znający się na fotografii ludzie.
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    I (co najważniejsze) nie widzimy tego tylko my
    To prawda, potwierdzaja to graficy pracujacy na plikach z 5d
    ale również zwykli, nie znający się na fotografii ludzie.
    A my jestesmy Supermenami
    "Czarny pudel na sniegu sie sprawdza"

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ilość szczegółów na obrazach po porządnej obróbce jest tak powalająca, że użycie jakiegoś unsharp mask zupełnie mija się z celem.
    Uwazam ze naprawde powinienes przekonac sie do upgrejdu na CS2 i pobawic sie Smart Sharpen. Ja, ale nie tylko ja bo i Scott Kelby uwaza ze jest to cos co powinno zastapic Unsharp Mask.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Plastyka obrazu (a co za tym idzie głębia ostrości i ilość przenoszonych EV) jest bez jakiegokolwiek porównania.
    no przecież Jurek kiedyś prezentował linka do fachowego porównania, z którego wynikało, że 20D ma rewelacyjną rozpiętość tonalną, a generalnie wszystkie Canony prezentują się bardzo, bardzo podobnie. I żeby nie było gadki o ideologii wynikało jednoznacznie, że poprawnie naświetlona matryca ma większą rozpiętość niż standartowa klisza.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Uwazam ze naprawde powinienes przekonac sie do upgrejdu na CS2 i pobawic sie Smart Sharpen. Ja, ale nie tylko ja bo i Scott Kelby uwaza ze jest to cos co powinno zastapic Unsharp Mask.
    Może na wiosnę.. Oczywiście chodzi o koszty.. No i oczywiście musze puścić na allegro moje CS.
    Tylko znając moje szczęście, jak kupię CS2 to za miesiąc wypuszczą CS3
    Jarek

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów