Cytat Zamieszczone przez hekselman
W zasadzie chciałem się zwrócić z prośbą do szanownego gremium o wyjaśnienie zachwytów nad zdjęciami samochodu...Dla mnie (bo tak mnie uczono) są przykładem ze jasną optykę jest trudno opanować!Bo (podkreślam-tak mi tłumaczono) głębia ostrości to środek wyrazu który rozsądnie stosowany służy podkreśleniu tematu zdjęcia lub wydobyciu detali...A jakie to detale wydobywane są z tych zdjęć?Albo - co pokazuje portret dziecka z ostrymi....włosami na czubku głowy?Albo portrety z ostrością zaczynającą się na czubku nosa a kończącą na ustach...
...Może takie foty jak ta: http://www.pbase.com/jrodrigo/image/51644887 niepotrzebnie mnie rajcują precyzją głębi;...
Dobrze rozumujesz. Zresztą sam wiesz, że dobrze, więc zupełnie niepotrzebnie Ci przytakuję :wink: Zdjęcie tego prsche'a robił arcypierdoła, co już zostało ustalone. Pewnie dodatkowo zależało temu niedowartosciowanemu chłopu, aby pochwalić się tym autem. A w ten sposób udowodnił jedynie, że prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne niż bogacz z samej zasady robi dobre zdjęcia
A różnica pomiędzy tymi zdjęciami, tzn. pomiedzy zdjęciem samochodu, a tym do którego link podałeś jest taka jak pomiędzy demokracją, a demokracją socjalistyczną. Czyli identyczna jak pomiędzy krzesłem, a krzesłem elektrycznym, że sparafrazuję stary dowcip :razz: