W jakim formacie w CS4 zapisywać panoramę sferyczną i jak ją później tzn. w jakim programie oglądać tyczy się to również fotografii nakładanych na bryły 3D,szukam i szukam i nie mogę sobie z tym poradzić,
W jakim formacie w CS4 zapisywać panoramę sferyczną i jak ją później tzn. w jakim programie oglądać tyczy się to również fotografii nakładanych na bryły 3D,szukam i szukam i nie mogę sobie z tym poradzić,
ja się zastanawiam, apropos linku ktory w tym topicu znalazlem a mianowicie:
http://www.tawbaware.com/ptasmblr_tutorial.htm
ja robilem zawsze przy panoramach zdjecia ze tak powiem obok siebie i potem kleilem, a tutaj widze ze ktos sklada ze zdjec tez jakby jedno pod drugim. i tutaj moje pytanie, czy aby zrobic tak jak tutaj jedna nad druga to tylko pochylic aparat do tylu zeby objac to co wyzej czy jakas inna technika jest?
[SIGPIC][/SIGPIC]
Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX
Można robić dowolnie byle zdjęcia miały coś ze sobą wspólnego ... taką technikę stosuje się w przypadku obiektywów około 16 mm i panoram sferycznych najpierw unisimy obiektyw i robimy "górne koło" potem opuszczamy i robimy "dolne koło" większość programów do panoram radzi sobie z tym doskonale ...
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
It takes love over gold and mind over matter ...
Koledzy chyba źle się spytałem w poprzednim poście .Czy ktoś pomoże?W CS4 daję już gotową panoramę do 3D utwórz panoramę sferyczną,jest gotowa można oglądać ,ale jedynie w PS ,co dalej z tym zrobić by był finalny plik otwierany np. w QuickTime Player?
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
Dzięki ,czyli w PS nie ma możliwości zrobić gotowej panoramy?
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
znalazłem w necie ,że między innymi w QuickTime Player można, jednak w CS4 są rozszerzenia których ni w ząb nie mogę dopasować ,a panoramy będące w sieci normalnie oglądam ,wię być może tylko mi się wydaje,bądź nie kończę panoramy w CS4 i dlatego tylko tak mogę zapisywać,tak jak np. jeśli nie spłaszczysz wszystkich warstw to nie masz możliwości zapisu do jpeg,dlatego pytam jak to zrobić? chyba ,że już totalny za mnie osioł![]()
------------------
Canon-Foto-Klub
------------------
Sleeping in Light
------------------
Wielkie dzięki ,skrzynka browaru dla Ciebie kolego)))))