Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 89

Wątek: Panorama sferyczna

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

W sumie tak terasz myślę ,że takie rozwiązanie jak mi kolega podpowiedział ,to oczywiście ten sam cel,tylko po jakie licho w takim razie w CS4 jest możliwość twożenia panoram sferycznych ,jeżeli nie można ich zapisać ,a do zrobienia ich poprzez Pano2VR,potrzebne na są z PS tylko i wyłącznie gotowe panoramy 2D?

Coś już napisał
    Miasto
    Głuszyca

Domyślnie

Cs4 tworzy panoramy sferyczne bez zewnętrznych programów, jedynie nie wiem jak w załączonym filmie:http://av.adobe.com/russellbrown/Sph...anorama_SM.mov z widoku tworzenia panoramy nagle gotowa panorama jest wyświetlana w Adobe bridge? jak zapisał projekt do pliku mov.?

abhaya
    Guest

Domyślnie

Nie polecam do tego celu Photoshopa, już lepiej wykorzystać darmowy Hugin, gdzie mamy większą kontrolę nad punktami, łączeniami itd. poza tym CS4 to straszna krowa i kosztuje ok. 4tys PLN!

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Proponuję wypróbować bezpłatny program do tworzenia panoram - Microsoft Image Composite Editor
    Aplikacja jest prosta w obsłudze i praca z tym narzędziem ogranicza się jedynie do przeciągnięcia kilku ujęć na aktywne okno, a potem wyeksportowania całości do pliku graficznego.
    Pomimo prostoty obsługi ma całkiem spore możliwości włącznie z panoramą 360.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

abhaya
    Guest

Domyślnie

A tego softu nie znałem - ściągnę i przetestuję

paluchgda
    Guest

Domyślnie panorama sferyczna - tracę gdzieś jakość

Witam, od jakiegoś czasu pstrykam sobie panoramki 360 i wychodzą całkiem ok ale mam jeden problem. Gdzieś podczas obróbki tracę jakość źródłowego zdjęcia. Używam do tego D500 + samyanga 8mm + głowica itp., ptgui i na końcu pano2vr. Wszystko fajnie ale panoramy wychodzą dziwnie lekko nieostre. Tak jakby w programie graficznym powiększono obraz przez co robi się on nieostry. Dla porównania np tu http://www.makropix.com/realizacje/rynek_rzeszow.php wychodzi wszystko ładnie, ostro nawet na bokach monitora. Tak nawiasem czym to jest zrobione (chodzi mi o gotową panoramkę) że to takie ostre i ładne?

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

W jakiej rozdziałce robisz panoramę docelowa ? Pano2vr lubi interpolować sobie, a lepiej dla porównania wystaw gdzieś nieostrą w/g Ciebie ...
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie podałeś przykładu ani parametrów wiec jak mamy Ci pomóc
    A podany przez ciebie przykład używa http://flashpanoramas.com/player/
    Ale najprawdopodobniej jak już Alde powiedział używasz za małej rozdzielczości

panoramy360
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paluchgda Zobacz posta
    Witam, od jakiegoś czasu pstrykam sobie panoramki 360 i wychodzą całkiem ok ale mam jeden problem. Gdzieś podczas obróbki tracę jakość źródłowego zdjęcia. Używam do tego D500 + samyanga 8mm + głowica itp., ptgui i na końcu pano2vr. Wszystko fajnie ale panoramy wychodzą dziwnie lekko nieostre. Tak jakby w programie graficznym powiększono obraz przez co robi się on nieostry. Dla porównania np tu http://www.makropix.com/realizacje/rynek_rzeszow.php wychodzi wszystko ładnie, ostro nawet na bokach monitora. Tak nawiasem czym to jest zrobione (chodzi mi o gotową panoramkę) że to takie ostre i ładne?
    sa rózne techniki pracy nad ostrościa napisz jak Ty to robisz .

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Przeczytałem cały wątek i niestety znalazłem mało informacji, które by pomogły w mojej sytuacji Było co prawda wspomniane, ale tak jakoś nie trafiło to do mnie

Otóż. Pojawiła się możliwość, by wykonać za całkiem dobre pieniądze pewne zlecenie. Chodzi o wirtualną wycieczkę.

Odnośnie składania panoram, sprzętu, itp. itd. wiem praktycznie wszystko co wiedzieć powinienem. Problem pojawia się co do złożenia wirtualnej wycieczki. Przyjmijmy, że mam już porobione zdjęcia i muszę z nich złożyć wycieczkę. Nie mam żadnego doświadczenia w programowaniu, pisaniu programów... Potrzebuje programu co bym w nim zrobił wycieczkę, i ładnie zapisał, tak by była gotowa do wrzucenia na stronę internetową i by bez większych problemów to działało (np. we flashu, najlepiej /tak mi sie wydaje/).

Co powinienem o tym wiedzieć? Są jakieś darmowe programy do tego? Jeśli są, to pewnie są na nich reklamy, a to nie wchodzi w grę. Mogę też kupić takie oprogramowanie jeśli zajdzie potrzeba, ale tu pojawia się pytanie - ile coś takiego kosztuje i co w związku z tym polecacie? Ma może ktoś większe doświadczenie na tym gruncie?

Pozdrawiam

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów