nie beda, bo to nie jest obiektyw macroZamieszczone przez Pikczer
![]()
nie beda, bo to nie jest obiektyw macroZamieszczone przez Pikczer
![]()
tiaaZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
![]()
Ale na powaznie, dosc mocno sie balem tegoz testu, bo straszyliscie na forum z tym szklem. Boje sie jednak nadal, gdyz dopiero fotki w zyciu pokaza jego mozliwosci i wady (nie krakac
Wiadomo, ze na pelnej dziurze, zdjecia sa gorsze niz na np. 4 czy 5.6. wiadomo tez, ze w ekstremalnych warunkach nawet najlepsze szklo moze pokazac CA. Wlasnie... ale co to znaczy "w granicach normy". Kazdy pisze ja szukalem bez mydlenia, CA i znalazlem. Nikt jednak zdjec np. z f2.8 i f4 nie pokazuje.
granice normy kazdy powinien ustalic sobie sam - tak jak granice ceny, jaka jest w stanie zniesc za dana jakosc![]()
Racja, ale wydaje mi sie, ze posiadacze tegoz szkielka wyjatkowo sie boja krytyki. Redukcja dysonansu podecyzyjnego ? ;-) A moze strach przed wysmianiem typu: eeee, a ja se Tamrona kupilem i lepiej ostrzy. :rolleyes:Zamieszczone przez Czacha
Jeszcze takie zblizenie
Tak... i czasem sie zastanawiam, czy niektorzy czytaja opis czy tylko tytulyZamieszczone przez Smaczny
To, ze postawilem dosc zaczepny tytul, nie znaczy, iz sie pod tym podpisuje![]()
Ja uzywam baaaardzo duzo PSa i podciagam swoje niedociagniecia fotograficzne wlasnie w tym programie. A watek powstal... jak przeczytasz, to sie dowiesz dlaczego :wink:
Hmm, prowokacja zatem?Zamieszczone przez Pikczer
Myślałem, że jak ktoś zakłada wątek "Ja nie używam PS-a" to znaczy, że nie używa PS-a... :-?
Wątek czytałem, i owszem, w momencie jak się rodził, ale widać albo za bardzo pobieżnie, albo mnie bystrość zawiodła. :wink:
SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa
Dobry egzemplarz tego szkła powinien ostrzyć na f/2.8 mniej więcej tak jak na zdjęciu zegarka f/4.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 18-11-2005 o 18:34
the silence is deafening
a porownaj go sobie z 17-40 na 24mm i zobacz czy jest lepiej czy tak samo czy gorzej... powinno byc lepiej..
edit...
i mi tez :-)Zamieszczone przez gietrzy
Ostatnio edytowane przez Jac ; 18-11-2005 o 19:32