Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: ef 70-300 is

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    moze tak: milej zabawy ze swoimi Tamronami zycze, ale zalecalbym ostroznosc z doradzaniem tego innym. zwlaszcza 70-200/2.8, ktory jest zwyczajnie zolwiem...

a w następnym poście (...)
    ten obiektyw ma raczej kiepskie opinie, a biorac pod uwage swietne wyniki Tamrona 70-300 mnie osobiscie trudno uzasadnic wydawanie kasy na szklo canonowskie. Tamron ma swietna stabilizacje i dosc przyzwoity AF i jesli takie rzeczy jak pancernosc konstrukcji, predkosc AF i soczyste kolory nie sa dla Ciebie kluczowe, to szkoda topic kase w ten 70-300 IS.
    post po poście... rozdwojenie jaźni?
    poza tym po co te Twoje wstawki o Sony? masz jakiś uraz do tej firmy? Martyna Ci się nie podoba? obawiam się, że miałem w rękach canona wówczas gdy Ty dzierżyłeś w nich dumnie grzechotkę.
    Zdaje się, że na forum można prezentować indywidualne opinie, a moja jest taka, że wymieniane obiektywy Canona są do d... w stosunku do dwóch konkretnych egzemplarzy Tamrona (choć znalazłyby się i inne). I zdaje się, że Twoja opinia po części jest taka sama przynajmniej w części dotyczącej zakresu 70-300.
    Co do różnicy w ogniskowej 200 a 300. Tak uważam, że nie jest to ogromna różnica, którą spokojnie można nadrobić nogami o wiele szybciej niż kompensacja innych ogniskowych, o których jeszcze ktoś pisał. I dla jasności Kolegi Akustyka - w przypadku ogniskowej 500mm jest różnica. To jednak temat na inną dyskusję.

Co do irytacji - mnie najbardziej irytuje negowanie czyichś indywidualnych poglądów. Ale to też na inną dyskusję.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sbogdan1 Zobacz posta
    Irytuje mnie takie pisanie 200mm, 300mm, niem różnicy..taaaaaa...pewnie 10mm i 100mm to to samo Jeśli ktoś kupuje szkło tylko po to aby mieć, bo ma takie nieodparte ciśnienie aby wydać kasę na kolejny gadżet, i sam jeszcze nie wie do czego będzie potrzebował to ja się poddaję.
    Wracając do szkła choćby 70/200 f4 nie widzę lepszego w tym segmencie cenowym i jakościowym, uwzględniając choćby fakt ewentualnej odsprzedaży z kilka lat. ciekawe co więcej straci na wartości Tami czy Canon.
    Najwięcej za kilka lat przyniesie Ci dobra lokata lub dobrze operujący fundusz private equity
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 01-03-2011 o 23:05 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów