Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: ef 70-300 is

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Niestety, szybkość i kultura pracy AF oraz kolory to bardzo subiektywne preferencje.
    Każdemu według potrzeb... to że Tobie nie pasi i jest za wolny... wolnoć Tomku
    zgoda, ale to przeciez nie ja twierdzilem, ze...

(...)Canon 70-200 f/4 nie wnosi nic ciekawego poza kolorem obudowy(...)
    a to czy ktos to "cos ciekawego" potrzebuje lub chce (bo to dwie rozne sprawy), to juz osobna kwestia.

Mam T70-200 f/2.8 i kolorki ma naturalne i soczyste (nie przesycone).
    tego akurat nie mialem, ale wrazenia z uzywania T28-75 mam podobne. do zdjec ludzi wolalem jego odwzorowanie kolorow niz np. 70-200/4, ktory dawal wiekszy "przytup". dalo sie to poprawic, ale na zywca Tamron mial przewage.

ale juz do pocztowek... to nie ma zadnego porownania...

Prędkość AF też mi wystarcza - żółwiem bym go nie nazwał. Są wolniejsze szkła.
    nie no, mialem sam Tamrona 55-200, wiec na pewno nie bede sie klocil - nierzadko szybciej wychodzilo odlaczenie AF, reczne przestawienie skali i ponowne wlaczenie AF moderator McGyver byl zreszta swiadkiem...

ale tak normalnie, to jak na 2011 rok, to jest bardzo wolno. zwlaszcza, ze ten uklad ma sie gdzie nabiegac skala ostrosci... juz chocby nieslawna Sigma 50/1.4 jest znacznie szybsza.
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tego akurat nie mialem, ale wrazenia z uzywania T28-75 mam podobne. do zdjec ludzi wolalem jego odwzorowanie kolorow niz np. 70-200/4, ktory dawal wiekszy "przytup". dalo sie to poprawic, ale na zywca Tamron mial przewage.
    Mnie niestety kolory z T2875 nie odpowiadały, ciągle coś mi nie pasowało. W elkach nie mam tego problemu zupełnie. Dlatego poszedł do ludzi mimo że to w sumie bardzo przyzwoite szkło (na Af w nim nie narzekałem był bardzo szybki), ostrość na pełnej dziurze też zadowalająca.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-03-2011 o 00:36
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów