Strona 3 z 25 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 265

Wątek: Canon EF 50 mm f/1.8 II-opinie i zdjęcia

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Domyślnie

Chyba już poprzednie posty Cię przekonały, ale i ja dorzucę swoje Przerobiłem 3 sztuki 50/1.8, w lepszym lub gorszym stanie technicznym. Za każdym razem było to moje najjaśniejsze szkiełko, po które często sięgałem. Jakoś tak się działo że otrzymywałem je gratisowo do jakiegoś większego zakupu (korpusu lub L-ki) i zawsze była bardzo miłym i potrzebnym dodatkiem. AF przy korzystnych warunkach będzie działał ok, zależy jeszcze od puchy. Dziś mam wersję 1.4 (doczekałem się w końcu) i tylko dla tego nie mam już w plecaku 1.8.
    5D, stałki, zoomy

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

zapomniałem napisać dźwięku AF, uważam tak jak Koledzy, którzy o tym pisali, wcale nie jest tak strasznie jak to niektórzy przedstawiają na forum

Dopiero zaczyna

Domyślnie

50 f/1.8 to był mój pierwszy obiektyw jaki kupiłem do 30d. Osrałem totalnie kita i poszedłem w stałke :] Cena/jakośc - bdb. Tani, jasny, całkiem niezły optycznie. Wady moim zdaniem ma dwie. 'Plastikowość' i AF ma swoje humory...
    pkt. 8. regulaminu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ember Zobacz posta
    50 f/1.8 to był mój pierwszy obiektyw jaki kupiłem do 30d. Osrałem totalnie kita i poszedłem w stałke :] Cena/jakośc - bdb. Tani, jasny, całkiem niezły optycznie. Wady moim zdaniem ma dwie. 'Plastikowość' i AF ma swoje humory...
    AF w moim 50mm f/1.8 ma takie humory, że po zakupie na 85mm f/1.8 USM 50mm leży w kącie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaszlab Zobacz posta
    AF w moim 50mm f/1.8 ma takie humory, że po zakupie na 85mm f/1.8 USM 50mm leży w kącie.
    Może mieć i takie humorki
    pkt. 8. regulaminu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ember Zobacz posta
    Może mieć i takie humorki
    Być może trafił mi się taki egzemplarz. Nie miałem przyjemności bawić się innymi (poza krótkimi testami w sklepie). Ostrość w 50mm nauczyłem się ustawiać ręcznie i jakoś dawałem radę.

Zdjęcie z jednej z sesji ustrzelonej za pomocą 50mm f/1.8:

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Co do dźwięku AFa - to mi także nie przeszkadza. A zdarzało się mi fotografować nim w czasie ślubu. Tylko szkoda, że z tą celnością tak jest...

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A powiedziałem sobie ze nie kupie tej taniej stalki bo szkoda kasy i lepiej poczekac pol roku az bedzie odlozona kasa na 50 1.4, ale widze ze przez te pol roku moge duzo stracic nie majac 1.8.. Chyba sie przejde do sklepu. A jak w tym egzemplarzu z BF i FF?
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez niechcemisie Zobacz posta
    A jak w tym egzemplarzu z BF i FF?
    Co tu dużo pisać, różnie. Znajdziesz dużo opinii na ten temat na forum...
    Ja kupiłem w ciemno na allegro i generalnie jakiegoś probelmu BF/FF nie widzę.
    Może onaniści sprzętowi by się czegość czepili, ale ja wychodzę z załozenia, że trzeba robić zdjęcia , a nie skupiać się na sprzęcie

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń/Chełmno

Domyślnie

W swoim egzemplarzu i kilku innych z których korzystałam (kupionych w ciemno) BF i FF nie zauważyłem. Dużo ludzi pisze o słabym AF. To tylko po części prawda. Z lampą w sankach i włączonym wspomaganiem AF nawet w ciemnych miejscach przyzwoicie sobie to szkiełko poczyna.

Strona 3 z 25 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów