A lampa jest dobrze podpięta i styki czyste?
Wczoraj mi zaczęła błyskać bardzo prześwietlając, chyba z pełną mocą. Okazało się, że nie do końca była wsunięta w sanki...
A lampa jest dobrze podpięta i styki czyste?
Wczoraj mi zaczęła błyskać bardzo prześwietlając, chyba z pełną mocą. Okazało się, że nie do końca była wsunięta w sanki...
na av lampa w canonie dziala ogolnie źle. przy tv warto sprawdzic wszystkie ustawienia.
jezeli na full auto (zielony kwadrat) dobrze naświetla to stawiam na jakies ustawienie..
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Czyli co twierdzicie, ze 580EX powinna bez problemowo wspolpracowac z 50D? bo 2 moich kumpli tez mialo podobne problemy z takim zestawem, w jednym przypadku (sam sprawdzalem) nie dalo sie ustawic krotkich czasow tylko chyba 1/250, wszystkie problemy ustepowaly po zamianie na EX II, wiec cos chyba jest na rzeczy.
60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen
W aparacie "nastawy lampy zewnętrznej":
Tryb błysku E-TTL II
Tryb synch. z 1 zasł.
Sekwencja FEB 0
Korekta ekspoz. 0
E-TTL II Uśredniony
Natomiast w "Nastawy C.Fn. lampy zewn.":
"Niemożna wyświetlić tego menu. Niezgodna lampa błyskowa lub wyłączone zasilanie lampy"
Czyszczenie styków + wkładanie i poprawianie mocowania lampy nic nie daje.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Czy faktycznie była by niezgodna?
Ostatnio edytowane przez mistasz ; 04-09-2010 o 09:01 Powód: Automerged Doublepost
To chyba znaczy że nie do końca wszystko współgra.
Może ktoś się odezwie co ma taki zestaw i sprawdzi u siebie jak jest.
W tej sytuacji jestem w kropce co robić.
Lampa jest zgodna i powinno wyświetlać się w/w menu.
jest zgodna w 100%, to tylko ustawienia przez body, ktore maja ulatwic zycie jedynie, wszystkie te funkcje dzialaja jak trzeba ale ustawiac je mozna tylko z poziomu lampy,
moze najpierw pokaz nam te przepalona zdjecia, wstaw oryginaly JPG gdzies na serwer
rozmawiany o 580EX a nie o 580EX II