a ja proponuje zeby muzyka byla defaultowo wylaczona + w rogu glosniczek do nacisniecia jak ktos lubi![]()
a ja proponuje zeby muzyka byla defaultowo wylaczona + w rogu glosniczek do nacisniecia jak ktos lubi![]()
Chyba tu :-)
http://www.liquidbeckstead.com/main.html
Strona świetna, zaplanowana tak by trzeba ją było przejrzeć jak książkę. To dobrze.
Muzyka jest... ok, o tym pisali już przedmówcy. Ja bym polecił dodanie na dole strony bezpośrednich odnośników do poszczególnych "kart".
Ze strony praktycznej, mam jeszcze jedną sugestię. Moim skromnym zdaniem, cennik lepiej by się sprawdził w formacie .jpg. Dlaczego? Gdy klient surfuje po internecie, ma otwarte w przeglądarce kilka podobnych do twojej stron. Jeżeli do tego dołoży otwieranie pliku .pdf jego sprzęt zwolni i wtedy będzie się mniej lub bardziej denerwował.
Korzystający z przeglądarki Chrome mogą mieć problemy z .pdf'ami w ogóle. (W internecie opisywano przypadki błędnego działania "Chroma" z przepełnionym buforem)
To tyle dywagacji. Moim zdaniem, świetna i przejrzysta strona. Pogratulować.![]()
Primum non nocere! --> Galeria
Strona bardzo ladnie zrobione, ale z ta muzyka to jest tak ze przegladajac internet, czesto wlasnie sluchamy muzyki. I kazda strona na ktorej jest muzyka - czesto otwierana z jakiegos linku - jako karta w tle - zaczyna denerwowac. Dajmy na przyklad ze przegladamy liste ofert, klikamy koleczkiem myszki na linki zeby sie otwieraly (opera) w kartach w tle... i raptem... zaczyna grac 10 stron!Wtedy jest panika - ktora strona gra, dlaczego tak glosno, dlaczego zaglusza mi winampa, dlaczego musze szukac wylaczania, pewnie kolejna reklama itd itp ;-)
Krzychu - sa rozne sposoby przegladania stron ;-)
Moze i wiele osob najpierw klika w 30 zakladek a potem po kolei przeglada - coz... wszystkim nigdy nie dogodzisz. Wg mnie muzyka na stronie, gdzie prezentuje sie obrazy (grafika, fotografia etc.), dobrze dobrana stanowi bardzo wazne dopelnienie. Trzeba tylko uwazac na dobor, glosnosc i szybka/intuicyjna mozliwosc wylaczenia.
Tak jak pisalem - w moim przypadku najwiekszym problemem muzyki byl fakt, iz strona jest zrobiona w czystym html-u i przeskakuje - i tu sie zgadzam... lepiej ja w takim razie wylaczyc na wstepie.