Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Pytania do filmówki...

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ale jesteś zupełnie przekonany, że chcesz, aby to był kierunek twoich studiów? To trochę ryzykowne - jak już napisano wyżej - w tej branży nie liczy się papier, a umiejętności (i fart). Jakie zdjęcia właściwie robisz? Jeśli takie, jakich chce rynek, to może warto, bo po studiach będziesz miał z czego żyć, ale jeśli twoje prace idą bardziej w kierunku Sztuki, to możesz skończyć, jak Van Gogh

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Jakie zdjęcia właściwie robisz? Jeśli takie, jakich chce rynek, to może warto, bo po studiach będziesz miał z czego żyć, ale jeśli twoje prace idą bardziej w kierunku Sztuki, to możesz skończyć, jak Van Gogh
    Zgadzam się z tym zdaniem, szczególnie odnośnie Van Gogh'a

Gdybym stał przed ponownym wyborem szkoły to znowu poszedłbym na jakąś politechnikę, żeby uzyskać konkretny zawód, a po ukończeniu polibudy dodatkowo zaocznie na fotografię.
    Czasy są takie, że jak się nie powiedzie w jednym zawodzie (o ile się wogóle trafi do pracy w zawodzie wyuczonym) to zawsze jest drugi rezerwowy.
    A jeśli masz już pracę w jednym zawodzie to zawsze możesz dorabiać w drugim (w miarę możliwości).

Bywalec

Domyślnie

teraz to jest ciężko... Ale naprawdę chciałbym zająć się w przyszłości to co sprawia mi przyjemność i frajdę czyli fotografii. Teraz w lo mówią nam abyśmy się zastanowili nad sobą i studiować to czym się interesujemy, aby nie marnować życia nienawidząc swojej pracy... Ciężko przewidzieć czy się mi uda zarabiać dobre pieniądze opierając się na ukończonym kierunku... Jak pisałem chciałbym pracować w reklamie albo to już bardziej ambitniejszy plan pracować dla gazety (nie takie jak fakt xD) jak gala... jak nie w Polsce to UK (ale to już zdecydowanie wyższe progi). Jak mi się nie powiedzie to zawsze można pomyśleć nad otwarciem jakiegoś sklepu albo zakłądu fotograficznego... A dalej założyć sieć studio foto. Zawsze myślałem nad kierunkiem foto...

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Dla reklam, czy Vogue'ów to każdy pasjonat by chciał pracować, ale opieranie biznesplanu na tym, że uda ci się tam wślizgnąć jest, delikatnie mówiąc, mało rozsądne. Prowadzenie sklepu foto - do tego nie trzeba się nawet znać na fotografii. Zakład foto (co mnie kojarzy się ze zdjęciami do legitymacji) - to chyba nie jest szczyt marzeń absolwenta fotografii?
    Zwróć uwagę na to, że stosunkowo niewielu mistrzów ma wykształcenie fotograficzne, większość nauczyła się sama.
    Pokaż przykładowe zdjęcia (te, które coś osiągnęły w konkursach).

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Coś dziwnego się dzieje, bo na kilku wyskakuje błąd. Te, które widziałem - jak dla mnie, zwykłe pstryki, sorry... Jedynie 2b nosi znamiona dobrego zdjęcia.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I to z zapomnianych zawodów jeszcze jakoś się broni, ale też bez szału.
    Ostatnio edytowane przez MatusP ; 08-09-2010 o 16:55 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec

Domyślnie

hmmmm dzięki xD, fakt że niektóre 'pstyki' jeszcze nie mogę znaleźć swojego stylu. Z tego co się orientuje komisja która ocenia zdjęcia ma bardzo różne gusta. Osoby które wystawiały swoje prace (nie wiem czy to już był 2 etap) miały różne fotki też nie powalały, np. jeden chłopak miał same drzewa.... no to kurde co to miało być... Więc może akurat będę miał szanse... 1 się spodobają fotki bo coś w nich dostrzeże, a inne profesor powie że to szajs....

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Z takimi zdjęciami i taką podbudową teoretyczną (a właściwie jej kompletnym brakiem) nie masz szans na przejście nawet 1. etapu.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Powiem szczerze.
    Zdjęcia kiepskie. Reportaż - tragedia.

Bywalec

Domyślnie

iso400 ale czy ja powiedziałem, że nie mam wiedzy na temat zagadniej w fotografii?? NIE więc nie wiem po co piszesz jakieś głupoty...
    MC_ jesteś zapewne starszy i masz większe doświadczenie i swój styl no to normalne jest to że moje zdjęcia Ci nie przypadną zdjęcia... Mam dopiero 18 lat więc jeszcze nie do końca umie przekazać takich treści, które będą wypływać z zdjęcia i każdy będzie mówić 'wow'. Jak mówiłem mam kilka koncepcji które są dość oryginalne i niezwyczajne, tylko muszę znaleźć odpowiednią modelkę...
    ====
    Mam teraz pytanie dotyczące przedmiotów maturalnych i kurczę nie wiem które są uwzględniane... wos? wok? na stronie filmówki nic nie pisze... chyba, że liczy się teczka a matura ma mniejsze znaczenie

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów