Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: wyświetlacz w 5D

Domyślnie wyświetlacz w 5D

Mam problem z wyświetlaczem w canonie 5D, a mianowicie po lekkim nacisku w okolicach wyświetlacza zmieniają się delikatnie kolory. Mam pytanie czy ktoś miał taki problem i jak usterkę usunąć. Oczywiście wiem że serwis lecz jakie są tego przyczyny i koszty naprawy. Pozdrawiam wszystkich Canonowców

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skalu Zobacz posta
    Mam problem z wyświetlaczem w canonie 5D, a mianowicie po lekkim nacisku w okolicach wyświetlacza zmieniają się delikatnie kolory. Mam pytanie czy ktoś miał taki problem i jak usterkę usunąć. Oczywiście wiem że serwis lecz jakie są tego przyczyny i koszty naprawy. Pozdrawiam wszystkich Canonowców
    a nacisnij lcd na monitorze, telefonie, telewizorze, kolory tez sie zmieniaja, a raczej robi "plama" od miejsca gdzie wcisnales. chyba naturalnala cecha lcd... chyba ze o innych kolorach mowisz
    dwie puszki, dwa m42, s 70-300

Domyślnie

Od kiedy 5d ma ekran dotykowy, żeby go wciskać? To nie jest usterka, jeżeli bez docisku wszystko jest ok.

Domyślnie

Trzeba dokładnie czytać, naciskam w okolicach wyświetlacza a nie wyświetlacz. Naciskam pod wyświetlaczem, naciskam przyciski i właśnie w tym momencie wyświetlacz zmienia kolorystykę. Po naciśnięciu tylnej obudowy efekt pojawia się za każdym razem.
    Więc problem jest.
    Pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze jedno gdzie najlepiej oddać aparat do naprawy. Jestem z Lublina lecz zawsze mogę go wysłać. Zależy mi na sprawdzonym serwisie. Dziękuję za odpowiedzi
    Ostatnio edytowane przez skalu ; 03-09-2010 o 17:41 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jeśli Ci to przeszkadza, to naklej sobie taką szybkę na wyświetlacz za Allegro za kilka złotych
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

Szybka jest naklejona. Niestety wydaje mi się że jest to wina ucisku obudowy na jakiś element wyświetlacza.

Początki nałogu

Domyślnie

Oj fatalnie, masz koszmarną usterkę aparatu. Z tym się po prostu żyć się nie da, a już o robieniu zdjęć mowy nie ma.
    Jednak niech Cię nadzieja nie opuszcza, gotów jestem wybawić Cię od tego problemu kupując ten uszkodzony aparat.
    Reflektujesz?
    Oczywiście jest to uszkodzony aparat więc i cena powinna być jak za uszkodzony aparat.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jkl8 Zobacz posta
    Oj fatalnie, masz koszmarną usterkę aparatu. Z tym się po prostu żyć się nie da, a już o robieniu zdjęć mowy nie ma.
    Jednak niech Cię nadzieja nie opuszcza, gotów jestem wybawić Cię od tego problemu kupując ten uszkodzony aparat.
    Reflektujesz?
    Oczywiście jest to uszkodzony aparat więc i cena powinna być jak za uszkodzony aparat.
    hehe, usterka jak najbardziej powazna, nic tylko zytnia i placic za czesci nie wiadomo ile. ja bym sprzedal za grosze tego 5D
    dwie puszki, dwa m42, s 70-300

Zablokowany
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

czekam aż pojawi się pytanie pt"mam problem po mocnym wciśnięciu palca na matryce zniszczyłem ją, jak myślicie reklamacja czy serwis?"

Chłopie poprawiłeś mi humor od rana

Bywalec
    Miasto
    Babice/Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shingo Zobacz posta
    czekam aż pojawi się pytanie pt"mam problem po mocnym wciśnięciu palca na matryce zniszczyłem ją, jak myślicie reklamacja czy serwis?"

Chłopie poprawiłeś mi humor od rana

Drodzy forumowicze...... dlaczego nie odpiszecie skalu w sposób normalny. Kolega jest tu nowy, zadał pytanie w odpowiednim dziale i ma problem. Może dziwny .... ale problem. Wystarczy sprawdzić drodzy użytkownicy 5d jak jest u was i odpisać TAK albo NIE, albo w ogóle zignorować pytanie jeżeli uważacie, że jest bezsensowne.

P.S Może skalu wydał ostatnie uciułane pieniądze i teraz denerwuje go taka przypadłość.

Pozdrawiam.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów